Hrvatski radio

Radio Osijek

Na Mačkamami nogomet igralo 130 najmlađih nogometašica s istoka Hrvatske

21.09.2022.

15:08

Autor: Radio Osijek/TM

Na Mačkamami nogomet igralo 130 najmlađih nogometašica s istoka Hrvatske

Na Mačkamami nogomet igralo 130 najmlađih nogometašica s istoka Hrvatske

Foto: HNS / -

U organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza Nogometnog središta Osijek, na „Mačkamami“ je započela realizacija pilot programa – ciklusa razvojnih turnira za najmlađe kategorije nogometašica, za početnice i predpočetnice. Domaćin turnira bio je ŽNK Osijek, a sudjelovalo je 10 ekipa, ukupno čak 130 djevojčica.

Galerija
Na Mačkamami nogomet igralo 130 najmlađih nogometašica s istoka Hrvatske, Foto: HNS/-
Na Mačkamami nogomet igralo 130 najmlađih nogometašica s istoka Hrvatske, Foto: HNS/-Na Mačkamami nogomet igralo 130 najmlađih nogometašica s istoka Hrvatske, Foto: HNS/-Na Mačkamami nogomet igralo 130 najmlađih nogometašica s istoka Hrvatske, Foto: HNS/-

Natjecale su se tri ekipe najmlađih uzrasta ŽNK Osijek, dvije ekipe ŽNK Graničar, te po jedna ekipa iz ŽNK Dilj-Vukovar 1991, Škole nogometa Sportiva-Legen, ŽNK Viktorija, NŠM Višnjevac i ŽNK Mikanovci.

„Odazvao se zaista velik broj ekipa, i za nas je velika radost da smo na jednom mjestu okupili toliko mladih nogometašica koje predstavljaju budućnost ženskog nogometa u Hrvatskoj. Ovaj pilot projekt HNS-a naglasak stavlja upravo na poticanje razvoja ženskog nogometa. Skupina istok nema svoje pionirsko natjecanje jer su tri ekipe iz „istoka“ uključene u nacionalno natjecanje pionirki i kadetkinja. Ostali ženski nogometni klubovi igraju pionirsku Ligu u svojim središtima, u muškoj ligi. Zato su ovakvi turniri posebno važno. Treba naglasiti i da je 50 posto djevojčica sudionica turnira na travnjak „Mačkamame“ došlo iz UEFA Disney programa koji je HNS proveo u prošloj sezoni, što nam je jako drago“, rekla je instruktorica Nogometne škole Osijek, Branka Juhas.

Kako je istaknuto, na ovom se turniru nisu bilježile pobjede i porazi.

„Turnir je edukativnog i razvojnog karaktera, kao što će biti i svaki sljedeći u ovome ciklusu. Mi ćemo, naravno, bilježiti sve rezultate, te izraditi statistiku kako bi mogli pratiti napredak u razvoju ekipa. Ovdje je zaista važno sudjelovati“, poručuju iz HNS-a.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.