Hrvatski radio

Radio Osijek

Najavljen 19. Pannonian Challenge

15.03.2018.

14:35

Autor: Radio Osijek

foto: Krunoslav Inhof / HRT

foto: Krunoslav Inhof / HRT

Foto: - / -

Ovogodišnji, 19. Pannonian Challenge, održava se od 30. svibnja do 2. lipnja, a kroz 4 dana očekuje se nastup preko 300 natjecatelja iz cijelog svijeta. Tu je ponovno bogat glazbeni i kulturni program, a od ove godine sastavni dio manifestacije postat će i "To Do" sportska konferencija.

Najveći regionalni festival ekstremnih sportova, 19. Pannonian Challenge, ove će se godine održati nešto ranije budući da je BMX natjecanje u Osijeku uvršteno u kalendar natjecanja svjetske turneje, a od Tokya 2020. godine BMX i skate kao sportovi uvršeni su na listu olimpijskih. "Tako ćemo ove godine od 300 natjecatelja vidjeti i mnoge buduće olimpijce", rekao je, među ostalim, direktor Pannonian Challengea Jurica Barać: "Na zadovoljstvo posjetitelja ulaz na sportski dio ponovno je besplatan, a na glazbeni dio festivala je simboličnih 20 kuna po večeri. Za zabavu u dvorištu Vege pobrinut će se Psihomodo Pop, Urban & 4, Brkovi i brojni drugi koji će, kao i prošlih godina, zagrijavati atmosferu do ranih jutarnjih sati. Odličnu glazbenu atmosferu već tradicionalno garantira otvorenje u dvorištu Kazamata, koje iz godine u godinu dovodi sve veći broj zaljubljenika u urbane sportove i glazbu", rekao je Barać.

Od ove godine sastavni dio manifestacije postat će i dvodnevna "To Do" sportska konferencija na kojoj će sudjelovati predstavnici Vlade Republike Hrvatske, Turističkih zajednica i organizatori sličnih manifestacija diljem svijeta. Među njima bit će i organizator utrke "Tour of Croatia" Vladimir Miholjević. Utrka će se, kroz 6 etapa, održati u travnju u Hrvatskoj, a treću godinu zaredom start je iz Osijeka: "Veseli me sudjelovanje na prvoj specijaliziranoj konferenciji 'To Do' u sklopu Pannonian Challengea. Izmijeniti iskustvo sa kolegama, organizatorima sportskih događanja koja uvelike pridonose prepoznatljivosti destinacija u kojima se održavaju i dobrim poslovnim rezultatima subjekata koji u njima djeluju, posebna je prilika. Današnji je trend i potreba u čim većoj mjeri uklopiti događanje u destinaciju i preko njega poslati višeznačnu poruku u svijet o samoj destinaciji i komercijalnim partnerima koji posluju u njoj. Sportska događanja pokazala su se kao najučinkovitiji promotivni alati za komunikaciju destinacija, ali posebno veseli jer su i pokretači pozitivnih trendova poslovanja i načina života u destinacijama u kojima se organiziraju. Pametno strateško promišljanje i povezivanje događanja sa destinacijom osnova je uspješnosti i održivosti projekata. Izmijeniti iskustva sa ljudima uključenim u velike projekte izuzetna je prilika obogatiti sebe samog, a doživjeti još i slavonsku gostoljubivost u Osijeku posebno je veselje i prilika koja se ne propušta", rekao je Miholjević.

Uz tehničku i administrativnu potporu Grad Osijek će za ovogodišnju manifestaciju izvojiti 300.000 kuna, rekla je, među ostalim, zamjenica osječkog gradonačelnika Žana Gamoš: "Odlično je da nam Pannonian Challenge ove godine dolazi ranije jer ćemo svi mi nestrpljivi prije doći na svoje. Najveći regionalni festival ekstremnog sporta u Skate parku na lijevoj obali Drave već po tradiciji postaje središtem najboljih svjetskih inline, skate i BMX sportaša. Ponosna sam na našu osječku ekipu entuzijasta koji žive Pannonian 365 dana u godini i uvijek nam iznova prirede iznenađenja od kojih zastaje dah. Grad Osijek od prvog je dana partner i podrška projektu i sretna sam što imam priliku surađivati sa maštovitim i progresivnim timom. Vrijeme i mjesto znamo - ostaje nam samo pronaći najbolje mjesto na tribini i uživati u svakom trenutku ovog spektakla", rekla je Gamoš.

Turistička zajednica Hrvatske ovogodišnji Pannonian Challenge sufinancira s milijun i 300 tisuća kuna, a Osječko-baranjska županija iznos je povećala na 500.000 kuna, rekao je i obrazložio osječko-baranjski župan Ivan Anušić: "Pannonian challenge je tijekom posljednjih 18 godina razvio u najveću i najatraktivniju manifestaciju na području naše županije pa i šire i stoga se Osječko-baranjska županija odlučila aktivnije uključiti u organizaciju festivala ekstremnih sportova. Na nama je da budemo podrška entuzijastima koji su krenuli na Iktusu s minimalnim budžetom, ali sjajnom idejom i danas su prepoznati u cijelom svijetu. Tisuće vozača i posjetitelja širom svijeta dolazi u lipnju u Osijek kako bi upili dio adrenalinske atmosfere koju posljednjih nekoliko godina prenose i najveće svjetske tv kuće. Pannonian je brand grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, jer osim sporta promovira i turističke potencijale Slavonije i Baranje. Spajanje turističke ponude i vrhunske manifestacije dobitna je kombinacija, a strategija razvoja turizma naše županije upravo se temelji na sinergiji svih segmenata turističke ponude", napomenuo je Anušić.

Dodajmo kako će od ove godine Pannonian Challenge će imati i jednu humanitarnu notu budući da će se cjelokupan prihod od kotizacija (300 kn + PDV) s "To Do" Sportske konferencije uplatiti Centru za pružanje usluga u zajednici "Klasje" iz Osijeka, a kojim će se plaćati sportske članarine djeci koja treniraju u klubovima u gradu i županiji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.