Hrvatski radio

Radio Osijek

Najbolje kate izvode Osječani

04.11.2018.

10:14

Autor: Radio Osijek/AB

fotografija Aleksandar Šegavčić

fotografija Aleksandar Šegavčić

Foto: - / -

Na ovogodišnjem šestom Grawe Energija kupu održanom u Banja Luci nastupilo je 1269 natjecatelja iz 97 klubova iz 11 zemalja Europe. U kata disciplinama za KK Hrvatski sokol Osijek nastupili su najbolji mladi kata natjecatelji Fran Seligman i Katia Šegavčić koji su osvojili tri odličja.

Katia Šegavčić nastupila je u dvije natjecateljske službene kategorije kata – djevojčice 11 i 12 godina te osvojila zlatno i srebrno odličje. U kategoriji djevojčice 12 godina u kojoj je bilo 28 natjecateljica, iako je Katia  pokazala vrhunsku spremnost i borbenost, u finalu je izgubila rezultatom 4:1 od svoje hrvatske kolegice iz Samobora te osvojila srebrnu medalju. U kategoriji djevojčice 11 godina u kojoj je bilo 25 natjecateljica, sve je svoje protivnice pobijedila rezultatima 5:0. U finalu je imala  protivnicu iz Zagreba, ali je,uz sjajnu izvedbu kate UNSU, osvojila zlatno odličje.

Fran Seligman nastupio je u dvije natjecateljske službene kategorije kata – dječaci 10 i 11 godina te je osvojio jedno zlatno odličje. Nastup Frana bio je odličan te je dominirao je u kategoriji do 10 godina, u kojoj je sve protivnike pobijedio rezultatom 5:0, a uz malo više sreće mogao je doći do finala u jačoj natjecateljskoj kategoriji do 11 godina.

Valja istaknuti da je Fran u kategoriji učenika do 10 godina imao 32 protivnika, a u završnoj je borbi  odradio iznimno zahtjevnu katu GANKAKU, za što je nagrađen velikim pljeskom iz gledališta. 

S osvojena dva zlatna i jednim srebrnim odličjem KK Hrvatski sokol najuspješniji je klub iz Slavonije i Baranje te zauzima 10. mjesto na ljestvici uspješnika, u konkurenciji 59 klubova. 

/Tekst i foto: Aleksandar Šegavčić/

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.