Hrvatski radio

Radio Osijek

Najbolji svjetski strijelci stižu u Osijek

19.09.2022.

13:38

Autor: Radio Osijek / Krunoslav Inhof

SP u gađanju glinenih golubova na Pampasu

SP u gađanju glinenih golubova na Pampasu

Foto: Krunoslav Inhof / HRT Radio Osijek

Osječki Pampas od danas postaje središte svjetskog streljaštva, u grad na Dravi stiže 640 natjecatelja iz 77 država svijeta među kojima su i olimpijci te najbolji svjetski strijelci. Među favoritima Svjetskog prvenstva u gađanju glinenih golubova bit će i 12 hrvatskih strijelaca.

Svjetsko prvenstvo u gađanju glinenih golubova (trap i skeet) održava se do 12. listopada i jedno je od najvažnijih etapa u postizanju kvota potrebnih za odlazak na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. "U Osijeku će se podijeliti ukupno 16 kvota, što je polučilo veliko zanimanje natjecatelja", rekao je direktor organizacije natjecanja Zoran Ćelić: "Svi najbolji strijelci svijeta su zbog toga ovdje, a s obzirom na rezultate koje Hrvatski streljački savez ostvaruje od početka godine Hrvatska je na ovom natjecanju jedan od favorita. Reprezentacija Hrvatske se sastoji od 12 sportaša iz 7 društava u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, među kojima je i dvoje članova GSD-a "Osijek 1784". U seniorskoj konkurenciji imamo i dva olimpijska pobjednika Josipa Glasnovića i Giovannia Cernogoraza, te sjajnog Antona Glasnovića. Seniorke su Renata Zrinski, Una Sedmak i Natali Banko. Juniori na trapu su naši iz GSD-a Janoš Karakaš i Toni Gudelj, te Mateo Zrinski iz Plemenitaša. Marko Škarica je jedini junior u skeetu, Marko Germin puca miks s Unom Sedmak i na kraju Kristijan Kancelar u miksu s Natali Banko", rekao je Ćelić i dodao kako će se natjecanja održati u turnusima od po 6 dana s tim što su prva tri dana kvalifikacije, a posljednja tri dana finala.


Ulazak je za sve posjetitelje slobodan, a sva finala će se prenositi putem streama na stranicama Hrvatskog streljačkog saveza dok će naše natjecatelje prijenosima pratiti HTV i Sportska televizija. Ponedjeljak je službeni dan dolazaka i neslužbenih treninga, a u utorak u 18 sati i 30 minuta na Promenadi kod pješačkog mosta će se održati službeno otvorenje natjecanja.

Zoran Ćelić 1. dio

Zoran Ćelić 2. dio

Galerija
SP u gađanju glinenih golubova na Pampasu, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek
SP u gađanju glinenih golubova na Pampasu, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio OsijekSP u gađanju glinenih golubova na Pampasu, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio OsijekSP u gađanju glinenih golubova na Pampasu, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.