Hrvatski radio

Radio Osijek

Nakon 24. titule prvakinja države, napokon dobile dom

24.05.2023.

21:17

Autor: Radio Osijek/TM

Osječki gradonačelnik primio prvakinje države, ŽNK Osijek

Osječki gradonačelnik primio prvakinje države, ŽNK Osijek

Foto: Grad Osijek / -

Igračice Ženskog nogometnog kluba Osijek, osvajanjem svog 24. naslova prvakinja Hrvatske, potvrdile su status najtrofejnijeg kluba u Osijeku – pravi povod da ih primi prvi čovjek grada Ivan Radić.

Uz čestitke igračicama, treneru i upravi kluba na tom velikom uspjehu, Radić im je uručio simbolični ček od 5.000 eura, koliko će uskoro biti doznačeno na račun kluba.

Grad Osijek ŽNK Osijek nagradio s 5000 eura

Grad Osijek ŽNK Osijek nagradio s 5000 eura

Foto: Grad Osijek / -

„Od srca čestitam što pronosite ime grada Osijeka diljem Hrvatske. Grad Osijek putem Zajednice osječkog sporta sufinancira Ženski nogometni klub, a ovom prigodom za osvajanje prvenstva odlučili smo vas nagraditi s 5 tisuća eura” istaknuo je gradonačelnik obraćajući se svojim gostima – igračicama Maji Joščak, Izabeli Lojna i Barbari Živković, treneru Goranu Ljubojeviću, direktorici kluba Ivani Svalini i predsjedniku ŽNK Osijek Bojanu Bodražiću.

No, svakako ih je razveselila najava da će stadion Gradski vrt ostati osječka kuća nogometa i nakon što se NK Osijek preseli na Pampas.

„Svih ovih godina ŽNK Osijek selio se s Mačkamame na Elektru i Olimpiju, ali od iduće godine to više neće biti slučaj. U suradnji s Gradom Osijekom i Športskim objektima novi dom Ženskog nogometnog kluba Osijek postaje Gradski vrt”, objavio je osječki gradonačelnik i dodao: „Ono što bih svakako napomenuo jest da na inicijativu predsjednika Ženskog nogometnog kluba Bojana Bodražića, uz veliku podršku dopredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Antu Vučemilovića Šimunovića, razgovaramo sa predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Marinom Kustićem da u budućnosti Gradski vrt postane kamp ženske nogometne reprezentacije. Kao što znate, u subotu imamo posljednju utakmicu u Gradskom vrtu protiv Rijeke i ovim putem pozivam sve sugrađane da dođu u što većem broju da se oprostimo od našeg Gradskog vrta koji ide u rekonstrukciju za što smo osigurali 6 milijuna eura europskih sredstava. Osim rekonstrukcije Gradskog vrta to uključuje i revitalizaciju cijelog kompleksa oko Gradskog vrta uključujući i bivši perivoj Gradskog vrta gdje je nekad bio Speedwey. Sva ta rješenja uskoro ćemo predstaviti javnosti”, rekao je Radić.

„Nadam se da će djevojke u novim uvjetima još bolje raditi i da ćemo iznjedriti još puno igračica koje će nositi ne samo osječki već i reprezentativni dres na što smo svi u klubu izuzetno ponosni. Svaki dan ćemo davati sve od sebe kako bismo pokazali da zaslužujemo ovakvu podršku i Grada Osijeka i Osječko-baranjske Županije, kao i nogometnog središta Osijek i Županijskog nogometnog saveza. Hvala vam u ime Ženskog nogometnog kluba Osijek”, uzvratio je predsjednik kluba Bojan Bodražić.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.