Hrvatski radio

Radio Osijek

Nakon regate u Zagrebu petero Iktusovaca pozvano na pripreme reprezentacije

11.04.2022.

18:06

Autor: Radio Osijek/TM

Iktusovci, sudionici CRO Opena

Iktusovci, sudionici CRO Opena

Foto: VK Iktus / -

Proteklog je vikenda u Zagrebu održana tradicionalna međunarodna regata Croatia Open, najjača i najveća hrvatska veslačka manifestacija, na kojoj je Veslački klub Iktus nastupio s 21 veslačem u 22 discipline te je ostvario odlične rezultate. 

Na zagrebačkom Jarunu 38. izdanje CRO opena, okupilo je 700 veslača prvog te 700 veslača drugog dana natjecanja iz šezdesetak klubova iz 12 država (Austrija, Italija, Slovačka, Srbija, Slovenija, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Turska, Estonija, Njemačka, Češka i, naravno Hrvatska).

Veslački klub „Iktus“ Osijek nastupio je s 21 veslačem u 22 discipline te je ostvario odlične rezultate.

Prvog dana natjecanja čak 6 posada ostvarilo je nastup u finalnim utrkama te je osvojeno:

1. mjesto dvojac na pariće kadetkinje - Ana Puškadija u kombiniranoj posadi s Anom Tufeković (HAVK „Baranja“ Draž)

1. mjesto dvojac bez kormilara juniorke – Nina Orešković, Lana Slunjski

3. mjesto osmerac mlađi juniori – Lovro Rudec, Matej Vrselja, Ivan Sabolek, Stribor Antić, Jakov Wagner, Jakov Horvat, Antonio Vanek, Andro Čokolić i kormilar Luka Došen

 

10. travnja - drugog dana natjecanja 7 posada Iktusa natjecalo se u finalima, a najuspješniji je bio Karlo Paunović koji je u kombiniranoj posadi s Nicosciom Joshuom Guglielmom (VK „Trešnjevka“ Zagreb) dvojca na pariće za juniore osvojio 3. mjesto.

Regata bila je bila kriterijska za reprezentativne posade Austrije, Slovenije i Hrvatske što je rezultiralo nastupom veslača olimpijaca te sudionika svjetskih i europskih prvenstava.


Odličnim nastupima u prvom dijelu sezone (Croatia Open regata, Croatia indoor, Otvoreno prvenstvo Zagreba, daljinska regata i testiranja na ergometrima) poziv izbornika na pripreme Hrvatske veslačke reprezentacije, odmah po završetku Croatia opena dobili su Iktusovci:

1.       David Šain

2.       Karlo Paunović

3.       Donata Elez

4.       Greta Dragišić

5.       Petar Jukić 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.