Hrvatski radio

Radio Osijek

Nakon žalbe NK Osijek i Cibalija dobili licenciju

24.05.2016.

16:36

Autor: Radio Osijek/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svi hrvatski prvoligaši, uključujući i povratnika u najviši rang natjecanja, vinkovačku Cibaliju, dobili su licenciju za Prvu Hrvatsku nogometnu ligu za sezonu 2016./2017 .

Cibalia i NK Osijek u prvom krugu licenciju nisu dobili, no iz HNS-a je priopćeno kako je njihova žalba uvažena i oni će imati pravo nastupa u sljedećoj sezoni.
Za dobivanje licence za natjecanja u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi tražitelj je morao ispuniti pet kriterija s oznakom „A“, a to su: sportski, infrastrukturni, administracija i stručno osoblje, pravni i financijski. „Ovo je samo formalni, ali važan korak za ispunjavanje planova i potencijala koje NK Osijek ima u sezoni koja dolazi“, stoji u priopćenju koje potpisuju predsjednik NK Osijeka, Ivan Meštrović i direktor kluba Igor Galić.
Ni Cibalia ni NK Osijek nisu dobili UEFA licenciju, što se dogodilo još dvama prvoligaškim klubovima – Splitu i Interu iz Zaprešića. Zanimljivo, NK Zagreb koji je ispao iz skupine najboljih i nagodinu se natječe u Drugoj nogometnoj ligi u posjedu je licencja i za Prvu HNL i za UEFA.
Svi hrvatski klubovi koji će igrati na europskim kup natjecanjima (Dinamo, Rijeka, Hajduk, Lokomotiva) zadovoljili su kriterije i dobili su UEFA licencu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.