Hrvatski radio

Radio Osijek

Nije 300, nego 400

24.03.2013.

19:33

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Više od 400 trkačica i trkača u svim kategorijama, od predškolske dobi do udobne starosti, sudjelovalo je u programu 9. osječkog Ferivi polumaratona.

„Slijedeći će ih puta biti 1000!“ – rekao je još uspuhan Ferdo Kraljević ,vlasnik Frivi sporta, organizator utrke i sudionik na dionici polumaratona dugoj 21 kilometar i 100 metara. Zadovoljan je bio i Damir Černić iz Maraton kluba Hrvatski sokol Osijek bez čijeg entuzijazma se ne bi doguralo do ovogodišnjeg broja 9.

Polumaratonsku dionicu u konkurenciji djevojaka, od točno 21,097 km, najbrže je istrčala trkačica sa startnim brojem 1, najbolja hrvatska maratonka, Lisa Stublić, 1:17:16, druga je bila Nikolina Šustić iz AK Sljeme s vremenom 1:23:08, dok je broncu osvojila Dubravka Vešligaj 1:27:14. Najbrža Osječanka Danijela Černić u cilj stigla u vremenu 1:28:56. Polumaraton je istrčala i Mirna Rajle Brođanac. Lisa Stublić,3. na polumaratonu u New York–u i prva u povijesti hrvatska maratonka koja je nastupala na Olimpijskim igrama u Londonu pomagala je drugima – „ Ovo mi je bila vježba za maraton, a i pogurala sam jednog kolegu da istrči dionicu nešto brže!“ – rekla je sitna Lisa s američkim naglaskom, s obzirom da su je roditelji, rodom iz Siska, tamo odgojili. U konkurenciji trkača prvi je stigao Goran Grdenić iz AK Agram(1:10:21), drugi je bio Nikola Mikulić sa zaostatkom od minute i 12 sekundi, a treći Dražen Dinjar(1:13:00). Najbrži stranac je bio Zdravko Mišović iz MK Kule iz Srbije(1:17:36).

U Utrci građana po nazivom Jel' trčiš lega?, četvrti puta zaredom, pobijedio je osječki atletičar Filip Grgurić, a iza Filipa u cilj su došli Dario Ljubić iz AK Agrama i Tomislav Brolić iz AK Dinama Zrinjevac s 12 sekundi zaostatka.    

Jel' trčiš lega?, pretrčali su i članovi kluba američkog nogometa – Cannonsi u kompletnoj opremi, srebrni olimpijac David Šain i Miroslav Dasović koji nije propustio ni jednu od 9 utrka – „Kad vježbam? Ujutro kad stignem, prije posla na stazi preko Drave.“ – rekao je Dasović i dodao – „ Dobro je bilo! Sa svojih sto i nešto kila bio sam grudobran drugima od vjetra“. A vjetra je bilo, i to sjeveroistočnog 6 metara u sekundi, uz temperaturu na startu od oko minus 1. Ne bi bilo lako ni Spartancima. Lijepo od Grada što je stao iza manifestacije u kojoj su sudjelovali natjecatelji od 3 i pol – Nikola Šešum, do 72 godine – Nikola Kovač.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.