Hrvatski radio

Radio Osijek

Nisu bauk, ali Bauk ih plaća

13.03.2013.

12:41

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministar znanosti prosvjete i sporta Željko Jovanović kreće u "isušivanje močvare"…

Kako je rekao ministar Jovanović, 14 inspektora, plus njih pet koji se biti imenovani kroz nekoliko dana, trebali bi "pročešljati" 16 tisuća sportskih udruga, 38 nacionalnih sportskih saveza olimpijskih sportova i 32 neolimpijskih sportova. Na udaru će se naći i deset saveza u statusu pridruženog ili privremenog člana HOO-a, kao i na Hrvatski paraolimpijski odbor te Hrvatski savez gluhih, kao i Hrvatskim akademskim i školskim sportskim savezom kao i savezom za rekreaciju.

Ministar je rekao i kako nije riječ o represiji, nego da će s tom akcijom nastojati potaknuti kompletan sport na transparentniji rad. Sportski inspektori će tako, s poslom krenuti danas, a kome će prvo pokucati na vrata – čuti će se! Jovanović je prilikom predaje značaka inspektorima rekao i kako je i raniji je zakon propisivao provođenje upravnog nadzora, ali se on nad pravnim i fizičkim osobama u sustavu sporta provodio samo djelomično. Inspektori će biti na plaći Ministarstva uprave, ministra Arsena Bauka. Među inspektorima su i predstavnici iz Virovitice, Požege, Slavonskog Broda i Osijeka; Iva Lovreković, Blagojka Leko, Dalibor Bošnjaković i Damir Dumančić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.