Hrvatski radio

Radio Osijek

NK Osijek se preoblikovao

28.03.2013.

17:37

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad većinski vlasnik NK Osijek s.d.d., mali dioničari kupili dionice za samo 19 300 kuna

Skupštinari NK Osijeka, 94 mala dioničara sa 192 dionice, predstavnik Grada Osijeka te predstavnici dioničara koji su svoje tražbine pretvorili u dionice; primjerice Vodovod Osijek, Panturist i hoteli Makarska s ukupnim brojem od 590 tisuća 315 dionica u vrijednosti od 5 milijuna 931 tisuću i 500 kuna, izabrali su danas pod predsjedanjem Ante Vučemilovića Šimunovića 7 članova nadzornog odbora;                                                                          Zvjezdanu Tumu Pavlov, Darka Dumančića, Ljubomira Novoselića, Ivana Jakobljevića, Karla Šatvara, Tomislava Maltašića i Dubravka Ižakovića. Današnjom skupštinom u Hrvatskom narodnom kazalištu NK Osijek je postao sportsko dioničko društvo. „Mislim da uprava dobro radi svoj posao, a na nama je svima da NK Osijek postane klub koji se natječe u Europi!“ – rekao je predstavnik većinskog vlasnika Grada Osijeka, gradonačelnik Krešimir Bubalo.

Država je svoja potraživanja prema NK Osijeku prenijela na lokalnu vlast, a klub na vjerovnike. Ukupni osnivački kapital kluba, je dakle, 5.931.500 kuna, a dug oko 109.000.000 kuna što će se “nadoknaditi“ povećanim temeljnim kapitalom pojedinih vjerovnika, a u manjem dijelu i otpisom duga.

Skupštini održanoj u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu, tijekom koje su bijelo-plavi iz Gradskog vrta postali sportsko dioničko društvo prethodio je proces preoblikovanja koji je trajao četiri i pol godine. Izvješće o tijeku preoblikovanja podnio je klupski predsjednik Zdravko Josić. Skupštinarima koji su stali u prva dva reda partera, igračima trenerima i gostima, nakon odličnog uvodnog filma o povijesti kluba, obratili su se gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo, Župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić te Vladimir Iveta u ime HNS-a. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.