Hrvatski radio

Radio Osijek

NK Osijek: Živkovićev prvi profesionalni ugovor, Jugović ostaje do 2024.

02.02.2023.

18:32

Autor: Radio Osijek/TM

NK Osijek: Živkovićev prvi profesionalni ugovor, Jugović ostaje do 2024.

NK Osijek: Živkovićev prvi profesionalni ugovor, Jugović ostaje do 2024.

Foto: NK Osijek / -

Vedran Jugović i Filip Živković, iskusni 34-godišnji veznjak i 16-godišnji ofenzivac, produžili su svoju vjernost Bijelo-plavim bojama. Jugović je postojeći ugovor potpisao do 2024. godine, dok je Živković potpisao prvi profesionalni ugovor na maksimalne tri godine, koji će ga s NK Osijekom vezati do 2026. godine. 

Kako je objavljeno na službenim mrežnim stranicama NK Osijeka, sportski direktor Ivica Kulešević je zadovoljan potpisivanjem novih ugovora. „Vedran Jugović je naš dokapetan, igrač golemog iskustva i jako važna karika u svlačionici i na terenu, dok je Filip Živković jedan od najtalentiranijih igrača naše škole nogometa koji već ozbiljno kuca na vrata prve momčadi i koji je sigurno budućnost NK Osijeka. Čestitam obojici, siguran sam da je ovo značajan trenutak kako za njih tako i za naš Klub”, rekao je Kulešević te je ocijenio kako su ovi potpisi pokazatelj smjera kojim će klub ići u budućnosti.

„Idemo u reorganizaciju sportske filozofije i rekonstrukciju igračkog kadra. Iz tog razloga moram zahvaliti Vedranu Jugoviću koji je odmah pristao biti dio tog novog smjera kojim želimo ići, a vjerujem da će ovi potpisi biti poticaj i svim ostalim igračima. Imali smo još nekoliko igrača iz B momčadi, juniora i kadeta koje smo željeli priključiti prvoj momčadi, to ćemo učiniti kroz ovu polusezonu i vjerujem da će se također nametnuti”, istaknuo je Kulešević.

Jugović je jedan od starijih igrača u svlačionici čija se riječ sluša i uvažava. Potpisivanjem novog ugovora ispunio je i svoju iskrenu želju. „Svakako da sam vrlo zadovoljan, htio bih ovim putem zahvaliti Klubu, treneru i posebno mojim suigračima bez kojih ne bi bilo ni ovog čina. Sve je uvjetovano dobrim igrama cijele momčadi u što sam se i ja uklopio. Prvenstveno mi je važno da su me u posljednje vrijeme zaobišle ozljede, da je sve sa zdravljem u redu. Vjerujem da će tako biti i ubuduće, pa će možda uslijediti i novi potpis. Moja je velika želja bila produžiti suradnju, mislim da ova neka nova priča i ciljevi koji su pred nama mogu biti novi izazov. Naša je nogometna škola, po meni, i najveća vrijednost Osijeka, godinama je slovila za najbolju u Hrvatskoj i „izbacivala“ odlične igrače. U budućnosti vidim da bi taj miks domaćih igrača na terenu i onih koji nam donose novu kvalitetu mogao donijeti puno radosti navijačima”, izjavio je nakon potpisivanja ugovora Vedran Jugović.

Zanimljivo je istaknuti kako je Jugo igrao sa Živkovićevim ocem Tihomirom u donjogradskoj Olimpiji, s njegovim ujakom Brankom Vrgočem dijelio je svlačionicu u Gradskom vrtu, a s drugim ujakom Šimom bio je u kadetima i juniorima Bijelo-plavih. A što se tiče 16-godišnjeg Filipa, njemu su osjećaji posebni, sada kada je i službeno postao profesionalac: „Odličan je to osjećaj, za mene koji sam ovdje rođen i komu je zaigrati za NK Osijek još kao dječaku bio san. Nadam se da će za moj klub biti još puno potpisa u karijeri koja je ispred mene. Opet ću istaknuti kako su nama mladima naši stariji igrači, od kapetana pa nadalje, velika podrška i na terenu i izvan njega. Nadao sam se da ću dočekati ovaj trenutak i želja mi se, eto, brzo ostvarila. Dočekao sam potpis ugovora i sada su na redu nove želje. Odnosi se to na što više nastupa, dakako i što veći broj golova koje želim zabiti za Osijek i proslaviti ih s našim navijačima. Sretan sam, naravno, kako ne bih bio u ovakvoj situaciji”, iskren je bio Živković.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.