Hrvatski radio

Radio Osijek

Novi stadion NK Osijeka na Pampasu

19.04.2018.

13:42

Autor: Željko Kovačević

(foto facebook NK Osijek)

(foto facebook NK Osijek)

Foto: - / -

Osijek bi na Pampasu, na prostoru omeđenom Podravskom i Strossmayerovom ulicom te hipodromom i rijekom Dravom trebao do 2020 godine dobiti novi nogometni stadion s 12 tisuća mjesta vrijedan 35 milijuna eura.

Prema riječima predsjednika NK Osijeka Ivana Meštrovića cilj je projekta da stadion postane simbol grada te odredište svih onih koji će, očekuje on, šetati uz novu promenadu do novog stadiona. Za dva mjeseca u klubu očekuju izdavanje građevinske dozvole nakon čega može početi gradnja kompleksa u koju će biti uklopljen i projekt Škole nogometa. Umjesto predviđenih 9 bit će 7 pomoćnih terena za školu, mali stadion se neće graditi, a smještajni kapaciteti će biti u sastavu novog velikog stadiona.

Stadion je projektirala osječka tvrtka Sirrah projekt, poznata po projektiranju velikih građevina poputhrvatske IKEA-e. Dio dodatnog sadržaja stadiona bit će i prije najavljen jacuzzi iz kojeg će se moći pratiti događanja na igralištu te restoran, sportski bar, fan klubi muzej. Stadion je u potpunosti nogometni, što pokazuju i prvi redovi gledališta udaljeni svega 5-6 metara od igrališta. Prva dva reda, od njih ukupno 16, biti će luksuzna mjesta s posebnom cijenom ulaznica. Stadion nema službeno ime, a njega će prema riječima predsjednika NK Osijeka, Meštrovića, birati građani Osijeka ili će nositi ime bogatog sponzora. Meštrović se nije propustio zahvaliti, kako je rekao, najvećem navijaču NK Osijeka, mađarskom premijeru Viktoru Orbanu, ali i gradonačelniku te gradskim vijećnicima Osijeka.

"Nije slučajno što se ovakav projekt ne događa u Zagrebu, Splitu, Rijeci ili negdje drugdje već u Osijeku. Tu je najteže i ljudi to zaslužuju. Još je puno dobrih godina ispred nas!" - poručio je predsjednik NK Osijeka Ivan Meštrović.

Galerija
foto Vedran Drabek, Foto: -/-
foto Vedran Drabek, Foto: -/-foto Vedran Drabek, Foto: -/-foto Vedran Drabek, Foto: -/-Ivan Meštrović(foto Dubravka Petrić/Pixsell), Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.