Hrvatski radio

Radio Osijek

Nula kontra Hajduka

24.11.2012.

19:27

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zanimljivo je kako je u prvom poluvremenu statistika uopće uspjela pobrojati pokušaje na jedna i druga vrata. Jer toga praktično nije ni bilo.

NK OSIJEK  HNK HAJDUK 0:0

Poluvrijeme: Stadion: Gradski vrt, Gledatelja: 3000. Suci: Ivan Bebek (Rijeka), Kezele (Rijeka), Ambrinac (Zagreb). Žuti kartoni: Milić, Maglica (Hajduk), Kvržić, Perošević (Osijek). Crveni kartoni: Igrač utakmice: Pongračić  NK Osijek: Vargić, Vrgoč, Lešković, Smoje, Aleksić, Kvržić, Kurtović, Novaković (od 53.Ibriks), Jugović(90.Glavaš), Perošević(74.Zubak), Pongračić HNK Hajduk: Blažević, Oremuš(od 19.Jozinović), Maloča, Milović, Stojanović, Vršajević, Milić, Lima, Sušić(58. Bencun(81.Kiš)), Andrijašević, Maglica

 

  

Zanimljivo je kako je u prvom poluvremenu statistika uopće uspjela pobrojati pokušaje na jedna i druga vrata. Jer toga praktično nije ni bilo. Blažević je jednom uzeo loptu u ruke, a Vargić tek nakon što je izašla van igrališta. U 2. minuti su pred vratima Hajduka „zakuhali“ Perošević i Smoje, no Bebek je već tada odlučio kako će on biti glavna zvijezda utakmice pa je nešto svirao za Hajduk. I ono malo dinamike što je bilo tijekom prvih 15 minuta počelo je kopniti, pa se sve brzo pretvorilo u dosadu. Dosadno samo nije bilo treneru Osijeka Mršiću, koji je na klupu izdržao skoro 5. minuta. U 18. je Milić pobjegao obrani Osijeka. U 24. Maglica, kojeg su „lijepo“ pozdravili s istoka na početku, uspio je glavom prebaciti do Sušića, no ovaj loše reagira u Vargićevom 16-tercu. U međuvremenu Bebek vraća i namješta loptu centimetar vamo, centimetar tamo. I zviždi, zviždi, zviždi, zviždi...Još je smiješniji Robi Kezele koji diže zastavicu samo nakon sučevog zvižduka. Nije čudno da mu je publika dobacivala – „Daj sudi nešto!“ U 39. Milić je pokušao glavom nakon ubačaja Andrijaševića iz slobodnog udarca. Lopta je otišla iznad grede. U 41. Pongračić je lijepo prošao s lijeve strane i ubaco no nikoga nije bilo pred vratima Blaževića. Minutu kasnije Pongračić nespretno iz daleka, nakon što se za prostor i loptu izborio Kvržić. Vršajević je u 45. krenuo s loptom paralelno s crtom Vargićevog 16-terca, dodao Stojanoviću koji je ubacuje Andijaešviću. Ovaj je sam kod lijeve vratnice, no nezna. U drugom vatrenije. Ne zbog prekida u 61. minuti kada je Torcida sa sjevera pobacala baklje prema Vargićevom golu – to je bilo bez veze, već zbog bolje igre obje momčadi. U 46. Maglica se dugo namještao i u konačnici pukao pored desne Vargićeve vratnice sa 6-7 metara. Samo što je Ibriks ušao, mogaoje i dati. Dobro je pratio akciju, i glavom loptu zahvatio, kod Baževićeve lijeve vratnice, no ne dovoljno dobro. Pongračić je ubacio. U 65. Vrgoč loptom gađa gredu nakon što ju je udario glavom na ubačaj Jugovića. Jugović se valjda zagrijao u poluvremenu, u prvom ga „nije bilo“. Dva puta nakon toga Hajduk. Stojanović je u 76. „zavrnuo“ na drugu vranicu, a klizeći nije stigao Bencun. Minutu kasnije Andriješević je dobro pucao iz slobodnog udarca, no brani Vargić. Vargić si diže ocjenu i nakon Bencunovog pokušaja iz okreta u 80.. Aleksić, Pongračić, Jugović i Kvržić su se izredali na lopti ispred, i u 16-tercu u 86. minuti, no nije prošlo. Milović je morao spašavati Blaževića u posljednjim sekundama utakmice.

Blažević je prekinuo Mršića kad je rekao kako je Osijek bio bliži golu u drugom poluvremenu rekavši kako je u ukupnom dojmu onda Hajduk bio bolja momčad. Mršić je čak razmišljao o dvije špice no onda je odustao što zbog Peroševića koji je tražio izmjenu što zbog mogućnosti da u napadu igra s dva ljevaka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.