Hrvatski radio

Radio Osijek

Odlična atmosfera i tenis nastavljeni i trećeg dana turnira u Osijeku

06.06.2020.

18:46

Autor: Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

Foto: - / -

U poslijepodnevnim satima u subotu je na teniskim terenima u osječkom Perivoju kralja Tomislava odigrano novih 10 mečeva, a 26 bivših, sadašnjih i budućih vrhunskih hrvatskih tenisačica i tenisača družilo se i izvan terena.

Susretima trećeg dana humanitarnog turnira Hrvatskog premijer tenisa u Osijeku prethodio je posjet sportskom igralištu za djecu u Tordincima gdje su Marin Čilić, zajedno s vodećim hrvatskim tenisačicama i tenisačima odigrali nogometnu utakmicu s djecom tamošnje Osnovne škole. Igralište je u Tordincima prvo je kojeg je financirala Zaklada Marin Čilić, a sredstva za gradnju prikupljena su na humanitarno sportskom spektaklu Gem Set Hrvatska prošle godine.

U poslijepodnevnim satima na terenima u osječkom Perivoju kralja Tomislava odigrano je novih 10 fantastičnih mečeva, a najboljeg hrvatskog tenisača u neizvjesnom je dvoboju pobijedio Borna Gojo: "Revijalno smo igrali, uživali smo. Mene je danas iša servis, ne sićan se kad sam ovako servira tako da bija je dobar meč i dobar trening. Kad smo već tu zašto ne bi igrali kvalitetno i mislim da smo Marin i ja dosta dobro odigrali taj polu-set", rekao je Gojo koji je u paru s Frankom Škugorom izgubio od para Čilić/Mektić i dodao kako je ovo jedan odličan turnir na kojemu je prvi put u životu na jednom mjestu upoznao najveće bivše, sadašnje i buduće vrhunske hrvatske tenisačice i tenisače.

U Tie Break otišao je i meč muških parova, a prezimenjake Mateja i Ivana Dodiga pobijedili su Duje Ajduković i Mate Pavić: "Iskreno, najozbiljniji meč smo odigrali protiv Čilića i Mektića prvi dan dok smo danas više igrali revijalno i kako bi se zabavili te pomogli ovoj humanitarnoj akciji", rekao je Pavić, a Ivan Dodig dodao kako je zbog svog mladog prezimenjaka iz Osijeka ipak dao sve od sebe: "Bilo je zaista neizvjesno, otišli smo u Tie break gdje su nijanse odlučivale. Matej je jako talentiran dječak i zadovoljstvo mi je bilo igrati s njim", rekao je Ivan i rekao kako je ovo za Mateja bila prilika za ponešto i naučiti.

Nakon šest sati tenisa 26 bivših, sadašnjih i budućih vrhunskih hrvatskih tenisačica i tenisača nastavilo je druženje i izvan terena: "Jako sam sretna i ponosna što su se svi odazvali. Iskreno nisam ni sumnjala da će se svi odazvati, atmosfera je odlična, a družimo se, kako na terenu, tako i izvan terena", rekla je inicijatorica humanitarnog turnira Donna Vekić.

Nakon tri dana borbe po skupinama u nedjelju od 16 sati u Osijeku se igra završnica turnira "Hrvatski premier tenis".

REZULTATI TREĆEG DANA

Tim B - Tim D 1-4
Majoli/M. Dodig - Kostanić-Tošić/Kuna  2:4
Tena Lukas - Tereza Mrdeža  3:5
I. Dodig/Vekić - Pavić/Ružić  5:3
I. Dodig/M. Dodig - Ajduković/Pavić  4:5
M. Dodig - Ajduković  3:5

Tim A - Tim C 4-1
Ana Konjuh - Lea Bošković  4:2
Marin Čilić - Borna Gojo  4:5
Čilić/Mektić - Gojo/Škugor  4:2
Mektić/Fett - Škugor/Primorac  4:1
Hiršzon/Faj - Prpić/Tešankić  4:2

Borna Gojo

Jana Fett

Ana Konjuh

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.