Hrvatski radio

Radio Osijek

Odlične igre prvog dana turnira "Hrvatski Premier Tenis"

04.06.2020.

22:23

Autor: HRT / Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

Foto: - / -

U Osijeku će do nedjelje boraviti i igrati 20 bivših, sadašnjih i budućih vrhunskih hrvatskih tenisačica i tenisača, a kako smo doznali od sudionika "ovako nešto do sada nikada nije viđeno i nikada se ovakva ekipa nije istovremeno našla na istome mjestu".

"Ekipa" koja se okupila u Osijeku vlasnici su ukupno 20 Grand Slam naslova u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, a nastupaju na humanitarnom turniru "Hrvatski Premier Tenis" organiziranom na inicijativu Donne Vekić. 20 tenisačica i tenisača podijeljeno je u 4 ekipe, a prvoga su se dana borili Tim B protiv Tima C, te Tim A protiv Tima D. Svaki dvoboj donio je 5 mečeva, a igralo se na jedan dobiveni set. Već je svojim početnim danom u potpunosti ispunio očekivanja, unatoč prekidu u jednom dijelu zbog kiše, a ponudio je 10 atraktivnih mečeva čime je konačno završena stanka uzrokovana koronavirusom. Kiša je kasnije prestala pa su se mečevi nastavili, ali zbog pandemije izazvane koronavirusom pred praznim tribinama.

Uoči turnira 175 mališana ispunilo je teniski san odigravši nekoliko dodavanja preko mreže s Marinom Čilićem, Bornom Ćorićem, Donnom Vekić, Goranom Ivaniševićem, Ivom Majoli i ostalih 15-ero sudionika turnira na uvodnoj manifestaciji "Kid's Day": "Tko zna, možda jednoga dana iz Osijeka izraste jedna nova Donna ili neki novi Borna ili Marin", izjavio je Goran Ivanišević, a Bona Ćorić dodao kako nije odmarao za vrijeme korona krize: "Iskreno, nisam previše pauzirao, jer u početku nisam ni znao koliko dugo će trajati ova pauza. Tako da sam trenirao dosta naporno", otkrio je Marin Čilić.

Od djevojaka, najveću je pauzu imala Ana Konjuh, ali zbog ozljede: "Definitivno je lijepo biti na terenu. Prošlo je više od godinu dana od zadnjeg meča, to je sigurno. Lakat je sada dobro", rekla je Ana Konjuh.


Nedjeljne finalne mečeve možete pratiti na programu HTV2 od 16 sati, a povremena javljanja sve dane u programu Radio Osijeka.

Tim A: Marin Čilić, Jana Fett, Nikola Mektić, Ana Konjuh, Goran Ivanišević, Saša Hiršzon i Lucija Faj.
Tim B: Borna Ćorić, Donna Vekić, Ivan Dodig, Tena Lukas, Iva Majoli i Matej Dodig.
Tim C: Borna Gojo, Lea Bošković, Franko Škugor, Iva Primorac, Goran Prpić, Nino Serdarušić i Nera Tešankić
Tim D: Duje Ajduković, Tereza Mrdeža, Mate Pavić, Antonia Ružić, Jelena Kostanić Tošić i Fran Kuna.

REZULTATI PRVOG DANA:

Tim B - Tim C
Ćorić/Dodig - Gojo/Škugor  6:4
Dodig/Lukas - Škugor/Primorac  1:6
Majoli/Dodig - Prpić/Tešankić  5:3
Donna Vekić - Lea Bošković  6:4
Borna Ćorić - Borna Gojo  6:2

Tim A - Tim D
Čilić/Mektić - Ajduković/Pavić  5:7
Mektić/Konjuh - Pavić/Ružić  7:5             
Ivanišević/Faj - Kostanić Tošić/Kuna  5:4
Jana Fett - Tereza Mrdeža  4:6
Marin Čilić - Duje Ajduković  6:3

Galerija
foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-
foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-101247233_4167543476604322_1905414068517208064_o.jpg, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.