Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek-Dinamo ODGOĐENO

11.12.2012.

11:56

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog velikih količina snježnih oborina povjerenik za natjecanje MAXtv Prve lige Josip Brezni donio je odluku o odgodi odigravanja utakmice 19. kola između Osijeka i Dinama koja se trebala igrati u nedjelju 9. prosinca u Osijeku, objavljeno je na službenim stranicama Udruge profesionalnih klubova Prve HNL.

U obrazloženju odluke o odgodi utakmice stoji:

"Kontinentalni dio Hrvatske pod utjecajem je vremenskih nepogoda i velike količine snijega koji će prema prognozama u istočnom dijelu zemlje padati sve do nedjelje u prijepodnevnim satima. Tijekom subotnjeg prijepodneva u Osijeku je već palo oko 15 centimetara snijega te se očekuju dodatne količine koje bi, unatoč spremnosti NK Osijeka da očisti teren za igru, dovele u neizvjesnost mogućnost odigravanja utakmice Osijek-Dinamo zakazane za nedjelju 09. prosinca u 19 sati. Također, zbog velikih količina snijega, otežan je i dolazak momčadi GNK Dinamo i službenih osoba na utakmicu, a u slučaju odigravanja utakmice u takvim uvjetima postoji mogućnost ozljeda igrača kao i nemogućnost dolaska gledatelja na utakmicu.

Nakon obavljenih konzultacija s predstavnicima klubova postignuta je suglasnost da se utakmica odgodi kako bi se izbjegli mogući nepotrebni troškovi oko poduzetih aktivnosti u organizaciji utakmice, a koji nisu garancija da će se stvoriti uvjeti za normalno odigravanje utakmice.

S obzirom da se radi o utakmici posljednjeg kola jesenskog dijela prvenstva, prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima HNS-a i Propozicija natjecanja nema zapreka da se utakmica ne odgodi za Sezonu Proljeće 2013. i sukladno propisima odigra prije utakmica 20. kola koje su na rasporedu 16. veljače 2013. godine. Zbog toga sam donio odluku o odgađanju utakmice za novi termin u nedjelju 10. veljače 2013. godine s početkom u 15 sati."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.