Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek domaćin Davis cupa od 2. do 4. veljače 2018.

29.11.2017.

14:05

Autor: Neven Knežević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osijek će nakon susreta sa Španjolcima u veljači ponovno biti domaćin susreta Davis cupa koji naša reprezentacija od 2. do 4. veljače u dvorani Gradski vrt igra protiv reprezentacije Kanade. O organizacije toga susreta ugovor su potpisali gradonačelnik i predsjednik Teniskog saveza

Predsjednik Teniskog saveza Hrvatske Franjo Luković još je jednom istaknuo sjajnu atmosferu koja je vladala na susretu sa Španjolcima kada je Hrvatska sa znatno oslabljenim sastavom zahvaljujući navijanju osječke publike gotovo uspjela okrenuti meč u svoju korist. "To je bio i razlog da gradonačelnik Osijeka bude prvi predstavnik nekog grada kome sam se obratio za domaćinstvo", rekao je Luković. "Ovo je prigoda da se Osijek i Županija ponovno predstave u sjajnom svjetlu", rekao je potpisujući ugovor gradonačelnik Ivan Vrkić, te napomenuo da će za organizaciju susreta izdvojiti 250.000 kuna, a kako je rekao župan Ivan Anušić jednak iznos uplatit će i Županija. Predsjednik Teniskog saveza Luković vjeruje da će atmosfera biti presudna za konačni ishod meča, jer "Kanađani su jaka momčad ako dođu u najjačem sastavu". "Prema informacijama koje imam Hrvatska reprezentacija mogla bi nastupiti u najjačem sastavu", zaključio je Luković. Susret će se odigrati u dvorani Gradski vrti od 2. do 4. veljače sljedeće godine na zemljanoj podlozi. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.