Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek domaćin još jednom velikom streljačkom natjecanju

16.01.2023.

14:24

Autor: Krunoslav Inhof

ISSF Grand prix Osijek 2023.

ISSF Grand prix Osijek 2023.

Foto: Krunoslav Inhof / HRT Radio Osijek

U dvorani Gradski vrt u Osijeku od 17 do 21. siječnja ove godine održava se ISSF Grand prix Osijek 2023. međunarodno streljačko natjecanje u disciplinama zračne puške i pištolja u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji te konkurenciji mješovitih parova.

Od EPSO-a 1985. godine, najstarije sportsko društvo u Hrvatskoj, Građansko streljačko društvo Osijek 1784. organiziralo je niz velikih svjetskih natjecanja, a ta se tradicija nastavlja i ove godine. Natjecanje ove razine u Osijeku se održava drugi puta, a 14. je u nizu s više od 35 zemalja sudionica u zadnjih 12 godina - rekao je među ostalim predstavnik Svjetske streljačke federacije Nikola Marić: "Hrvatski streljački savez i Građansko streljačko društvo Osijek 1784 samo u ovom gradu organizirali su niz svjetskih i europskih natjecanja na visokoj razini tako da sam siguran da će i ovo proći na najbolji način. Za strijelce iz Europe posebno je važno što imaju mogućnost da kroz sistem kvota ostvare odlazak na Europske igre koje će biti održane u Wroclawu u Poljskoj ove godine", rekao je Marić. O organizacijskom dijelu natjecanja direktor Grand Prixa Zoran Ćelić je rekao: "Prijavljeno je 220 sportaša iz 35 zemalja s 5 kontinenata. Nazočit će mu i 60 službenih osoba, dok se organizacijski tim koji će sudjelovati u provedbi natjecanja sastoji od 55 članova", rekao je Ćelić.


Zvonimir Kovačević, predsjednik Građanskog streljačkog društva Osijek 1784 kao domaćin natjecanja istaknuo je da organizacija ovog Grand prixa omogućuje mladim ljudima da se upoznaju s ovim sportom u kojemu se mogu postići vrhunski svjetski rezultati do olimpijskih medalja: "Mi im to možemo pružiti a u ovom trenutku imamo 15-tak mladih koji su naše nade. Među njima izdvojio bi Domagoja Hajdukovića koji sada ulazi u reprezentaciju Hrvatske i ići će na Europsko prvenstvo", rekao je Kovačević napominjući kako im ovakve priredbe znače puno za afirmaciju streljačkog sporta a uvelike doprinose i afirmaciji Osijeka i Osječko-baranjske županije. Organizaciji će doprinijeti i Grad Osijeka, te Osječko-baranjska županije u ime kojih su zahvalili pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko - baranjske županije Tatjana Turalija i predsjednik Odbora za sport Grada Osijeka Robert Seligman.


Natjecanja u disciplinama zračne puške i pištolja u dvorani Gradskome vrtu počinju sutra neslužbenim treninzima, u srijedu su službeni treninzi, a u četvrtak, petak i subotu su finalna gađanja u pojedinačnoj, ekipnoj i mješovitoj konkurenciji. Ulazak u dvoranu Gradski vrt na sva natjecanja je besplatan.

Ćelić, Marić, Kovačević,Seligman i Turalija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.