Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek domaćin prvenstva Hrvatske u kickboxingu

09.03.2019.

11:52

Autor: Vedran Drabek

Foto:Radio Osijek/ VD

Foto:Radio Osijek/ VD

Foto: - / -

Osijek je ove godine domaćine Hrvatskog prvenstva u kickboxingu na kojem sudjeluje više od 250 natjecatelja iz gotovo 50 najboljih domaćih klubova .

Športska dvorana Jug 2 poprište je natjecanja u K1, light contactu i point fightingu, disciplinama u kojima će snage odmjeriti najbolji hrvatski kickboksači, a da natjecanje ima i posebnu važnost ističe činjenica kako je riječ o izbornom natjecanju za odabir reprezentativaca. Time će najbolji borci na ovom natjecanju izboriti mogućnost nastupa u reprezentaciji pred kojom su važne smotre na najvećoj sceni poput ovogodišnjeg Europskog juniorskog prvenstva u Mađarskoj, te Svjetskog seniorskog prvenstva koje će se održati tijekom listopada u Sarajevu.

Predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza Tomislav Bilandžić, ujedno i organizator, naglasio je činjenice koje se često zanemaruju, a odnose se na snažno uporište koje ova borilačka vještina ima u Hrvatskoj: „ Naša zemlja je jedna od prvih zemalja članica koje su počele s kickboxingom i to na svjetskoj razini što je ujedno i razlog da ove godine obilježavamo obljetnicu od čak 45 godina ovog sporta u Hrvatskoj. Time smo dali značajan doprinos u formiranju svjetske federacije i pokretanja kickboxinga kao borilačke discipline i to treba isticati na svim razinama”, zaključuje Bilandžić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.