Hrvatski radio

Radio Osijek

Osijek u Europi sa Šoršom

02.07.2013.

11:55

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tomislav Šorša, 24-godišnji veznjak se nakon ozljede i probe u Austriji vratio bijelo - plavima

Tomislav Šorša se vratio matičnom jatu. Nakon ozljede koja ga je na duže vrijeme udaljila od travnjaka potpisao je ponovo za klub koju mu je ostao dužan prema prvom ugovoru, no s drugim je, koji obvezuje obje strane na tri godine, Šorša zadovoljan. Dvadesetčetverogodišnji veznjak, jedan od najboljih koje je Osijek imao, početkom prošle godine vrijedio je i milijun eura na nogometnom tržištu, no ozljede su ga udaljile i od prvog sastava, i od vrijednosti koju je da je nastavio takvim igrama mogao višestruko premašiti. "Motor" momčadi Osijeka, bez kojeg se igra u mnogome razlikovala, vratio se nakon proba na drugom terenima. Njegovom odlukom zadovoljan je i trener prve momčadi Tomislav Steinbückner. Hoće li to biti isti Šorša i nakon ozljede?

„Pa ja se nadam da će to biti isti Šorša. Prvih 7-8 dana trenirao je s nama, a nakon toga i u Austriji gdje je bio na probi. Prema njegovim riječima unatoč jakim treninzima nije bilo nikakvih problema s ozljedom i srećom se ipak odlučio vratiti nama.“

Nogometaši Osijeka danas su otišli u Mađarsku, gdje će provesti sljedeća tri dana. Osječani će trenirati u Ferenc Puskas nogometnoj akademiji gdje će odigrati i tri susreta: s domaćinom, sastavom akademije, Paksi-jem i Vasas-om. Zadnju probu prije prvenstvene utakmice u petak 12. srpnja s Dinamom Osječani imaju u nedjelju, 7. srpnja u Gradskom vrtu s Kaposvar-om.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.