Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječani ispratili bicikliste na utrku kroz Hrvatsku

17.04.2018.

13:49

Autor: Radio Osijek / VD / KI

foto: Vedran Drabek / HRT

foto: Vedran Drabek / HRT

Foto: - / -

Biciklistička utrka Tour of Croatia četvrtu se godinu zaredom održava u našoj zemlji, a u utorak nešto iza 11 sati krenula je iz Osijeka. Kroz šest etapa, na trasi dužoj od 1.000 kilometara diljem cijele Hrvatske, utrkuje se 187 ponajboljih svjetskih biciklista iz 19 ekipa.

Treću godinu zaredom Tour of Croatia krenuo je iz Osijeka, a kroz 6 etapa biciklisti će proći gotovo cijelom Hrvatskom čime će sportska uzbuđenja i najljepši kadrovi Hrvatske, tlevizijskim signalom biti poslani na sve kontinente u 200 zemalja svijeta, rekao je direktor utrke Vladimir Miholjević: "Osijek je odličan domaćin i odlična startna pozicija za jedan Tour of Croatia iako će treća etapa biti najteža. Očekujemo kako će hrvatski građani nastaviti podržavanje utrke kao i prijašnjih godina na način da će biti uz bicikliste na dionicama kroz gradove i druge uz druge prometnice dočekuju bicikliste i slave pobjede", rekao je Miholjević.

Najveći kandidat za pobjedu je Slovenac Matej Mohorič, koji je ove sezone na nekoliko utrka pokazao odličnu formu, dok nešto manje izglede ove godine imaju najuspješniji biciklist na dosadašnjim izdanjima utrke Talijan Giacomo Nizzolo koji još traži formu nakon ozljeda, kao i Gianluca Brambilla koji je nedavno prebolio upalu pluća. Od domaćih vozača najveći favorit je Radoslav Rogina: "Na treningu se možeš osjećati dobro, no na utrci je potpuno druga priča. Mislim da sam se pripremao dobro iako nisam imao puno utrka ove sezone prije Hrvatske. Nadam se da smo moja ekipa i ja spremni da krojimo poredak tamo negdje pri vrhu", rekao je Rogina.

Biciklisti se u cilju prve etape, duge 227 kilometara, očekuju u Koprivnici oko 17 sati. Utrku će svakodnevno prenositi Hrvatska televizija s 11 sati prijenosa uživo te kroz ukupno tri sata sažetaka. Cillj je u nedjelju 22. travnja u Zagrebu, a organizatori se nadaju kako će ovogodišnje izdanje biti potvrđeno kao posljednja pripremna utrka koja bi se vozila svake godine pred Giro d'Italiu, što bi značilo da će i u budućnosti dolaziti najbolji i najspremniji biciklisti svijeta.

Startovi i ciljevi ruta su sljedeći:
UTORAK 17.4. Osijek - Koprivnica
SRIJEDA 18.4. Karlovac - Zadar
ČETVRTAK 19.4. Trogir - PP Biokovo (Sv. Jure)
PETAK 20.4. Starigrad (NP Paklenica) - Crikvenica
SUBOTA 21.4. Rabac - Poklon (PP Učka)
NEDJELJA 22.4. Samobor - Zagreb (Trg sv. Marka)

Galerija
foto: Vedran Drabek / HRT, Foto: -/-
foto: Vedran Drabek / HRT, Foto: -/-foto: Vedran Drabek / HRT, Foto: -/-foto: Vedran Drabek / HRT, Foto: -/-foto: Vedran Drabek / HRT, Foto: -/-img_20180417_110500.jpg, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.