Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječani obilježavaju Svjetski dan yoge

21.06.2015.

00:11

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ujedinjeni narodi su na inicijativu indijskog premijera Narendre Modija 21. lipnja odlučili proglasiti Međunarodnim danom joge. Prigodne programe Osječani mogu posjetiti u "Lotosu" i Centru osobne moći.

 

Premijer Modi je nakon preustroja vlade imenovao ministra za jogu kako bi dao zamah toj drevnoj vještini i u Indiji i u svijetu. Hinduski čelnik je vegetarijanac i strastveni ljubitelj joge koju svakodnevno prakticira. Od UN-a je tako zatražio da razmotri uvođenje Svjetskog dana joge. Prvi dan ljeta dan je s najviše svjetla u godini, smatraju organizatori obilježavanja i upravo primjeren da se upozori na sve dobrobiti yoge.

 

 

 

 

 

 

 

 U povodu međunarodnog dana yoge, 21. lipnja, u Yoga centru Lotos Osijek održat će se Dan otvorenih vrata. Pozivaju građane da im se pridruže u vježbanju yoge. Sati su besplatni, a vježbajući s njima priključit će se velikoj svjetskoj zajednici yoga vježbača, te tako promovirati yogu kao drevnu znanost o tijelu, umu i duhu.

"Povodom prvog Međunarodnog dana yoge. 21. lipnja, Centar Osobne Moći organizira besplatno predavanje o Čakrama i sat Hatha yoge samo za vas!  Na satovima joge naučit ćete osnove joga asana (položaja tijela), pozdrav suncu te jogijsko disanje i uvod u meditaciju. Joga označava jedinstvo nas sa svemirom, a da bi prihvatili to jedinstvo trebamo prihvatiti sebe točno onakvima kakvi jesmo, prihvatiti naše tijelo kao kočiju kojom prolazimo kroz život, lagano i bez otpora. Želite li provozati svoju dušu kroz vježbe asana, pranajama i uvoda u meditaciju, te osjetiti jedinstvo s energijom, dobrodošli ste, pridružite se.Predavanje i sat su besplatni, a prijave za sat yoge su obavezne zbog ograničenog broja mjesta u dvorani (prijaviti se možete na 091 1701 900). Dovoljno je poslati sms sa imenom i prezimenom. Također, prijaviti se možete putem inboxa facebook stranice: facebook.com/pages/Centar-Osobne-Moci/1019611914732237?fref=ts

Predavačica je Gorana Radetić, prof. kineziologije, licencirana instuktoricayoge i tjelesno orijentirani integrativni terapeut. Sat hathayoge održat će Nikolina Vrban, licencirana instruktorica yoge. Pozvani su svi dragi vježbači koji već vježbaju yogu kao i svi ostali koji se tek žele upoznati s čarima yoge da zajedno obilježimo ovaj dan.  Predavanje i sat održat će se u Centru Osobne Moći (Dvorana Olimp) u nedjelju, 21. lipnja 2015. godine, u 18 sati.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.