Hrvatski radio

Radio Osijek

14:09 / 22.11.2015.

Autor: Davor Lončarić

Osječka veslačica opet obara rekorde

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osječka juniorka Teuta Lea Stojaković oborila u Vodicama seniorski rekord Hrvatske na provjeri na ergometru na 30 minuta. Prije dva dana stigao je i njen novi čamac iz Brazila u kojem je veslala na ovogodišnjem svjetskom juniorskom prvenstvu.

Mala ekspedicija Veslačkoga kluba Iktus u sastavu David Šain, Teuta Lea Stojaković, Ivan Ante Grgić, Krešimir Forjan s trenerom Branimirom Steinerom, otišla je na zajedničke pripreme hrvatske veslačke izborne vrste koje se održavaju od 21. - 29. studenoga 2015. u Vodicama kraj Šibenika.

Po dolasku u Vodice dočekala ih je kiša, a kako ne bi gubili dragocjeno vrijeme odmah su odradili prvu obveznu kontrolu na ergometru na 30 minuta. Teuta Lea Stojaković ponovo je odradila briljantno i rekordno, nadmašivši tako prošlogodišnji rekord naše najbolje seniorke Marcele Milošević. Ostvarila je rezultat koji niti jedna veslačica u Hrvatskoj nije mogla ni zamisliti da se može odveslati. Postigla je prosjek na 30 minuta 1.50.8 (8116m) što je 1,2 sekunde bolje od njenog najboljeg vremena na toj dionici. Teuta Lea ne krije zadovoljstvo zbog izvrsno odrađene prve kontrole ali još je sretnija što će se na ovim pripremama konačno pripremati u svom čamcu koji je tek 20. studenoga stigao iz Brazila u Zagreb, gdje je samo premješten na drugu prikolicu i odmah krenuo put Vodica.    

Krešimir Forjan i Ivan Ante Grgić odveslali su respektabilne rezultate i napravili značajan iskorak u odnosu na prošlu sezonu. Krešimir Forjan je postigao prosjek 1.44.2 (8634m), a Ivan Ante Grgić 1.45.9 (8494m).

"Ova kontrola budi optimizam i daje potvrdu da je precizno programiran individualni trening kvalitetno odrađen", istaknuo je trener Branimir Steiner.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.