Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječki karataši donijeli 12 medalja iz Slavonskoga Broda

26.10.2015.

13:10

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U subotu je u Slavonskom Brodu održan 22. Memorijalni karate kup na kojemu je nastupilo gotovo 400 natjecatelja iz Slovačke, BiH i Hrvatske. Nastupili su i članovi osječkih karate klubova „Osijek Žito“ i „Esseker“.

Članovi „Osijek – Žita osvojili su jednu zlatnu i tri brončane medalje, a „Essekeri“  2 zlata, 4 srebra i 2 bronce.

Treće mjesto u kategoriji učenice kate pojedinačno osvojile su Nikolina Marošević i Iva Kodžoman. U kategoriji seniorki, Matea Cikoja se u meču za ulazak u završnicu srela sa slovačkom reprezentativkom Denisom Peško koja ju je zaustavila na trećem mjestu. Najuspješniji član Kluba bio je Hrvoje Vidović koji je pobijedivši u završnom meču Sulejmana Suljića, predstavnika Bosne i Hercegovine, osvojio zlatnu medalju. Na natjecanju su još nastupile Sara Gorjanac i Marta Mlinarević, ali su ostale na korak do medalje jer su obje izgubile u mečevima za treće mjesto. U kumiteu (borbama) nastupio je Kristijan Klarić kategoriji seniori -84kg te je prošao prvi krug odlukom sudaca 5:0, ali je u polufinalu ispao te zauzeo 3 mjesto i okitio se medaljom brončanog sjaja.

Essekeri su se predstavili sa 11 natjecatelja u katama i borbama te osvojili 8 medalja. U katama je najbolji rezultat ostvarila Zoe Stober koja je bila 1. u kategoriji mlađih kadetkinja. U istoj kategoriji je nastupila i Maja Skrenkovići osvojila 3. mjesto. Mlađi kadet Patrik Kokić se morao zadovoljiti drugim mjestom jer finalni meč zbog povrede nije mogao odraditi do kraja. Kadet Dino Adamović je osvojio 3. mjesto. U borbama je 1. mjesto ponovo osvojio Borna Gudelju kategoriji mlađih kadeta do 48 kg. Druga mjesta su osvojili senior Domagoj Boršošdo 67 kg junior Tin Dujmović do 55 kg i Petar Gudelju kategoriji učenika do 38 kg. U katama su dobar nastup imale i kadetkinja Barbara Kokić i seniorka Mirna Cindrić ali su ostali bez medalje kao i Borna Gudelju kategoriji kadeta do 52 kg.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.