Hrvatski radio

Radio Osijek

Osječki karataši odlični u Virovitici

06.03.2016.

16:22

Autor: Kralj/Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U subotu je u Virovitici održan međunarodni turnir u karateu, Virovitica open 2016. na kojemu je sudjelovalo oko 600 natjecatelja iu 70 karataških klubova koji su stigli iz 9 zemalja ...

Na natjecanju je sudjelovalo 11 natjecatelja Karate kluba Osijek Žito i to u kategorijama kate pojedinačno i ekipno. Najbolje rezultate postigli su: Hrvoje Vidović (1. mjesto u kategoriji seniori kate pojedinačno), Matea Cikoja (2. mjesto u kategoriji seniorke pojedinačno), Kata tim kadetkinje u sastavu Vanesa Vitendorf, Jana i Tia Ledenčan (2. mjesto ekipno, Kata tim učenici u sastavu Borna Boras, Mihael Marošević i Tomislav Perić (1. mjesto ekipno).

Uspješni su bili i članovi Karate kluba Esseker koji su osvojili tri zlatne i brončanu medalju: Petar Gudelj (1. mjesto učenici -42 kg), Borna Gudelj (1. mjesto mlađi kadeti - 52 kg i kadeti - 52 kg) i Domagoj Boršoš (3. mjesto seniori otvorena kategorija).

Na natjecanju su nastupili i članovi Karate kluba Hrvatski sokol iz Osijeka, a  klub je odlično predstavila Katia Šegavčić u dvije discipline kata - mlađe učenice i učenice, te je u obje kategorije osvojila 1. mjesto - dvije zlatne medalje. Značaj je time veći što je u obje kategorije sve suparnice pobijedila rezultatom 5:0. Ovo je ujedno sjajna uvertira i priprema za predstojeće Prvenstvo Hrvatske u katama. Ispred kluba također je nastupio i Kristijan Klarić za seniore (15 natjecatelja) u apsolutnoj kategoriji gdje je došao do drugog kola.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.