Hrvatski radio

Radio Osijek

"Osječki topovi" prvaci Hrvatske u američkom nogometu

16.11.2015.

13:16

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Klub američkog nogometa „Osijek Cannons“ postao je prvak Hrvatske pobijedivši u subotu prošlogodišnje prvake "Zagreb Patriotse" rezultatom 13:7 .

Finalna utakmica Hrvatske lige američkog nogometa igrala se u Vukovaru, a Osječani su prvi puta igrali u završnici ovoga natjecanja i odmah ga osvojili, iako postoje tek šest godina. Zagrepčani su upravo iz tog razloga bili favoriti, a u cijelom ovogodišnjem prvenstvu nisu imali niti jedan poraz. U prvom kolu, koje su ove dvije ekipe igrale u Osijeku, Zagrepčani su na igralištu "Elektre" pobijedili "Osijek Cannonse" 20:6. Treba napomenuti i kako osječki ekipu čine isključivo amateri, dok u zagrebačkoj ekipi ima i "plaćenika", a financije ovih klubova kao i uvjeti u kojima rade su neusporedivi.

Susret je imao i humanitarni karakter, a prikupljali su se dobrovoljni prilozi za vukovarsku Udrugu za osobe s intelektualnim oštećenjima "Golubica". "Topovi" su i inače su vrlo aktivni u humanitarnim akcijama kojima nastoje dati potporu i ostalim osječkim sportašima.

Više o "Topovim" poslušajte i u isječku iz emisije "Sportski mikrofon" 2. programa Hrvatskoga radija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.