Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvoreno prvenstvo Osijeka u šahu

23.02.2017.

13:20

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

10. otvoreno prvenstvo Osijeka u šahu igrat će se do nedjelje u dvorani Gradskom vrtu, a za prijelazni pehar i brojne druge nagrade natjecat će se preko 80 šahista svih dobnih skupina iz cijele Hrvatske.

Na turniru će nastupiti i nekoliko međunarodnih majstora, a o pobjeniku će se odlučiti kroz 7 kola - istaknuo je na otvorenju direktor turnira i predsjednik Osječkog šahovskog saveza Zvonko Horvat: "Iako je ovo 10. turnir, prvenstva Osijeka u šahu imaju puno dužu tradiciju. Sama činjenica da je ovo 10. jubilarni OPEN Osijek dovela je do toga da smo povećali nagradni fond za 1.500 kn a po prvi puta pobjednik će dobiti i veliki prijelazni pehar na kome su ugravirana i imena devetorice šahista koji su već osvajali ovaj turnir. Kotizaciju za mlađe uzraste smo prepolovili i na taj način omogućili mladima da igraju i razvijaju se kroz jedno ozbiljno natjecanje. Imamo ukupno 17 nagrada što daje priliku svima da se za nešto bore. To je sedam vrijednih nagrada po plasmanu, gdje pobjednik osvaja 2.000 kn zatim najbolje plasirana žena, junior, veteran, igrač iz Osijeka i Osječko-baranjske županije te još nekoliko nagrada po rejtingu. Ukupni nagradni fond je 10.500 kn. Za sve sudionike koji nemaju smještaj organizatori su ponudili dobre uvjete. Iskreno se nadam da će turnir opravdati očekivanja ljubitelja šaha koji u velikom broju dolaze na svako kolo prateći zanimljive i uzbudljive partije na 64 šahovska polja", rekao je Zvonko Horvat.

Na otvorenju turnira gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić i Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagć odmjerili su snage partijom šaha, a nakon nekoliko brzih poteza, dogovoreno je kako će partija nastvaiti nekom drugom prilikom.

Tehnički turnir pomažu Šahovski klub Dragovoljac i Šahovski savez Osječko- baranjske županije, a pokrovitelji su grad Osijek, Osječko-baranjska Županije i Športski objekti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.