Hrvatski radio

Radio Osijek

Pamić - Prvi bod u drugom mandatu

23.02.2013.

18:23

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

OSIJEK–ISTRA 1961 0:0

Gradski vrt,Gledatelja:1000.Sudac: Bruno Marić (Daruvar)Žuti kartoni: Kurtović (Osijek), Roce (Istra 1961).Crveni kartoni:-
OSIJEK:Mikulić,Ibriks,Leko,Vrgoč,Lešković, Kurtović,Kvržić,J. Mišić, (od 46.Glavaš),Pušić,Aleksić(od 46.Lukić),Pongračić(od 90.Jakovljević).
ISTRA 1961:Ježina,Sušić,Čagalj,Budicin,Milić,Blagojević,Anđelković,Ottochian,(od 72.Havojić )Bačelić-Grgić,(od 83.Prelčec),Aganović(od 67. Woon Chung ),Roce.

Počelo je prigodom Rocea i Kvržića, a nastavilo se napadima Osijeka. U 6. minuti lijepa akcija Osječana koja je trebala završiti golom,no Antonio Ježina na vratima Istre 1961, kao i njegov kolega na vratima Osijeka Zvonimir Mikulić, je sjajno branio tijekom cijelog susreta. Pongračić – Kvržiću ovaj ostavlja Ibriksu, Ibriks dobro puca, no još je bolji Ježina. U nastavku pokušao je Pongračić sam, no taj je puta bilo preslabo. U 15. minuti spetljali su se na rubu 16-terca Roce i Aganović, a u 18. minuti Roce je pokušao volejom. U 32. Kvržić je prošao po desnoj strani, ne štedeći se za Rijeku, i sjajno prebacio s desna na lijevo u 16-terac pred Pongarčića koji u padu pogađa – busen. Puljani su trebali s 2:0 otići na odmor. U 40. Milić i Bačelić-Grgić. Mikulić odlično skida udarac glavom ovog drugog.U 44. slična akcija kao onoj iz 32., no na drugoj strani. Bačelić- Grgić je trebao pod gredu zakucati loptu koju mu je dao Aganović no umjesto toga na zemlji ju lovi odlični Mikulić. U 54. Bačelić-Grgić daje još jednu priliku Mikuliću da pokaže kako je dobro što je Vargić otišao u Rijeku. Bačelić-Grgić loptu u desni gornji kut, a Mikulić u paradu za pljesak. Četiri minute kasnije kombinacija Glavaša koji je ušao u drugom, i Kvržića koji je pokušao glavom. U 62. je opet busen spriječio Pongračića da pogodi s deset metara – SAM. Tih busena ima na sve strane i nikad ne znaš kad će baš tebi pod nogu. U drugoj polovici drugog poluvremena Osječani su više htjeli no što su mogli. Kraj utakmice je opet pripao Istri. U 78. Havojić, koji je također ušao u drugom, se uplašio lopte koje je došla u peterac – te lopte, posvuda lete! No, kada ju ukroti Havojić svašta zna sa loptom, pa su tako on i Prelčec izvrtili obranu Osijeka u 86. minuti, a minutu kasnije Osijeka opet čupa Mikulić koji loptu Bačelić-Grgića skreće u lijevu vratnicu. Obojica trenera su zaključila kako je bod velik k´o kuća. Pamić i kako mu je to prvi protiv Osijeka u drugom mandatu na klupi Istre 1961       

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.