Hrvatski radio

Radio Osijek

Pannonian Challenge poklanja Osijeku najveću medalju na svijetu

10.08.2020.

15:04

Autor: Krunoslav Inhof

foto Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

Foto: - / -

U srijedu počinje najveći hrvatski, ali i regionalni festival ekstremnog sporta, 21. Pannonian Challenge. Koronavirus nije spriječio održavanje manifestacije, ali ipak je utjecao na način na koji će se Pannonian Challenge održati.

"Stari datum, novi doživljaj" moto je ovogodišnjeg Pannonian Challengea koji će se održati u novom terminu, od 12. do 16. kolovoza u Osijeku. Na žalost bez gledatelja i popratnih manifestacija: "Ove ćemo godine biti bez publike, ali uz puno veće medijsko praćenje. Cilj je, naravno, zadržati sport, glazbu i kulturu kako bismo poslali jaku poruku da će Pannonian Challenge bez obzira na sve nastaviti živjeti. Bit će to vrlo teška i najizazovnija godina do sada uslijed pandemije koronavirusa, zbog čega će Pannonian Challenge ove godine biti jedino sportsko natjecanje u ekstremnim sportovima u svijetu", rekao je direktor festivala Jurica Barać i dodao kako su tim povodom izradili poseban poklon: "Odlučili smo svim građankama i građanima, svim našim medijima, volonterima, partnerima i svim ostalima koji se bore protiv pandemije koronavirusa te su svojom borbom omogućili i održavanje 21. Pannoniana pokloniti najveću medalju na svijetu. Ona je širine 2 metra i visine preko metar i pol, a procjenjuje se da je teška između 60 i 70 kilograma i veća je od najveće medalje zabilježene u Guinnessovoj knjizi rekorda", rekao je Barać. Medalja će stajati na ulazu u Osijek sa sjeverne strane, odnosno bit će obješena preko Vodenih vrata na ulazu u Tvrđu.

Lokacija održavanja manifestacije je stara, Skate park na lijevoj obali Drave, koji je unatoč požaru obnovljen i nadograđen te je i dalje najbolje opremljeni skate park u ovom dijelu Europe. Ove će se godine po prvi put u sklopu Pannoniana održati i nova disciplina, romobil, a u 4 discipline ugostit će 200-ak natjecatelja. Oni dolaze samo iz Hrvatske i Europe, no tu će se naći svi najbolji hrvatski sportaši jer će se ujedno održati i Prvenstvo Hrvatske u BMX-u.

O značaju Pannoniana govorili su županijska pročelnica za turizam i sport Tatjana Roth i direktorica Turističke zajednice grada Osijeka Tajana Rogulja, te zamjenik gradonačelnika Osijeka Boris Piližota koji su se složili da je Pannonian Challenge jedan od najprepoznatljivijih brendova Osijeka i jedna od značajnijih manifestacija koja Slavoniju i Baranju čini poželjnom turističkom destinacijom.

Zbog koronakrize ove godine neće biti koncerata niti drugog pratećeg programa, no zato će se svake večeri na službenim kanalima Pannoniana puštati DJ setovi, a putem društvenih mreža moći će se pratiti i sportski dio manifestacije kao i na Sportskoj televiziji.

PROGRAM
ČETVRTAK, 13. kolovoza
11:00 - 22:00 Inline

PETAK, 14. kolovoza
11:00 - 20:00 Inline
16:00 - 18:00 Hip Hop & Graffiti Jam

SUBOTA, 15. kolovoza
11:00 - 20:00 BMX

NEDJELJA, 16. kolovoza
16:00 - 18:00 Romobil

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.