Hrvatski radio

Radio Osijek

Pet medalja za KK Esseker na Državnom prvenstvu

16.11.2020.

17:22

Autor: Radio Osijek

Foto: KK Esseker

Foto: KK Esseker

Foto: - / -

U Rijeci je protekloga vikenda održanao Državno prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore u katama s kojim je ujedno zaključena ovogodišnja natjecateljska sezona odrađena po posebnim epidemiološkim mjerama. Karataši KK Esseker u Osijek su donijeli dva srebra i dvije bronce.

Evo izvještaja Joce Đukića, trenera i predsjednika udruge KK Esseker:
Na prvenstvu u Rijeci nastupili smo u kategorijama kadeta, juniora i mlađih seniora (U21). U kategoriji kadetkinja su nastupile Martina Sekulić i Isidora Malić ali nisu uspjeje ući u drugi kvalifikacijski krug. U kadetima je nastupio Erik Šoper koji je prošao u drugi krug natjecanja ali nije uspio ući završne borbe za medalju.
Juniorke ekipno u sastavu Maja Skrenković, Martina Sekulić i Isidora Malić su osvojile 3. mjesto, dok su juniori ekipno osvojili 2. mjesto. U ekipi su nastupili Patrik Kokić, Erik Šoper i Roko Štokić.
U pojedinačnim nastupima juniorki, Maja Skrenković je prošla prvi i drugi krug kvalifikacija i izborila borbu za medalju u kojoj je nažalost zaustavljena te ostala na korak do medalje sa plasmanom na 5. mjesto.
Nastupi u kategoriji juniora sa dvije osvojene medalje bili su puno uspješniji. Nastupili su Patrik Kokić koji je u drugom krugu kvalifikacija zauzeo 2. mjesto što je bilo dovoljno da izbori meč za treće mjesto što je Patrik uspješno odradio i osvojio broncu.
U drugoj kvalifikacijskoj grupi nastupio je Erik Šoper te se osvajanjem prvog mjesta uspio plasirati u finale u kojem je izgubio od izvrsnog Matije Relića te se morao zadovoljiti 2. mjestom i srebrom.
U kategoriji mlađih seniora nastupili su Ivor Premec i Patrik Kokić te su i jedan i drugi prošli prvi kvalifikacijski krug ali se nisu uspjeli plasirati u finale te su došli u situaciju da međusobno idu u meč za broncu. U tom je meču jedino bilo sigurno da imamo medalju iako je ishod meča bio neizvjestan. Međutim kod Ivora su se ipak osjetile posljedice samoizolacije iz koje je izašao neposredno pred odlazak na Državno, Patrik je ipak bio superiorniji te osvojio 3. mjesto i u ovoj kategoriji i sa tri osvojene medalje bio naš najuspješniji natjecatelj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.