Hrvatski radio

Radio Osijek

Počeli su veslački treninzi za sve članove Iktusa

13.05.2020.

01:04

Autor: Radio Osijek

Počeli su veslački treninzi za sve članove Iktusa

Počeli su veslački treninzi za sve članove Iktusa

Foto: - / -

Popuštanje mjera zaštite od koronavirusa spremno su dočekali osječki veslači i veslačice. Od ovoga su tjedna dopušteni treninzi, ali se održavaju u skladu s epidemiološkim mjerama, istaknuo je za Radio Osijek predsjednik Veslačkoga kluba Iktus Daniel Srb. Ivan-Ante Grgić u Zagreb otišao- biciklom!

"Mi smo imali dopuštenje za početak treninga od 27. travnja samo za četvoricu ponajboljih veslača u Iktusu, odnosno tu se radi o reprezentativcima, a od 11. svibnja omogućeno je treniranje svima na otvorenom i u skupinama te prema naputcima kriznog stožera - uz poštivanje međusobnog razmaka među sportašima. Time se otvorila mogućnost da se počne trenirati veslanje na otvorenom", rekao je Daniel Srb. Uputio je poziv svim mladim članovima i članicama kluba da se ponovno jave trenerima i krenu veslati na Dravi. Na treninzima će se svi pridržavati mjera Stožera civilne zaštite koje, među ostalim, zabranjuju korištenje svlačionica tako da će poput svih sportaša i veslači morati dolaziti na treninge u sportskoj odjeći te napustiti klupske prostorije odmah po završetku treninga. Srb je rekao kako su udaljenosti veslača u čamcima upravo tolike da su u epidemiološkom smislu prihvatljive i iznose oko 1,60 metara. 

Predsjednik Iktusa izrazio je nadu da ovakav početak sezone - bez natjecanja i bez treniranja, nije demotivirao sportaše, posebice najmlađe veslačice i veslače te kako će se uskoro probuditi cijeli osječki veslački pogon. "Nadamo se da će uskoro doći i vrijeme natjecanja i prilika da pokažu što su učinili na treninzima", rekao je Daniel Srb. 

Ivan-Ante Grgić, kako je izvijestio predsjednik kluba biciklom je prešao gotovo 300 kilometara kako bi se pridružio svom veslačkom partneru Borisu Cesarcu i trenirao na zagrebačkom Jarunu, a trebalo mu je 10.5 sati vremena kako bi stigao od Osijeka do Zagreba. Cesarec je iz Zagreba biciklom došao do Virovitice da bi se potom s Grgićem vratio do Jaruna. Obojica su mlađi seniori i članovi hrvatske veslačke reprezentacije. 

U Zagreb su danas otputovali i mlađi seniori Patrik i Anton Lončarić koji nisu mogli trenirati na Dravi jer im je čamac ostao na Jarunu još tijekom potresa koji ih je zatekao u Zagrebu, 22. ožujka. Do danas su bili prisiljeni, kao i svi drugi veslači iz Osijeka, trenirati kod kuće ili voziti bicikle po gradu i široj okolici. Danas su se napokon vratili na Jarun gdje u dvojcu bez kormilara veslaju s Valentom i Martinom Sinkovićem kao sparing partneri te se pripremaju za europsko prvenstvo koje bi se trebalo održati krajem ljeta i početkom jeseni.  

Daniel Srb govorio je i o problemu s klupskim prostorom. Rekao je kako je zadovoljan što je Grad Osijek "uskočio" i preuzeo plaćanje režija, odnosno Športski objekti su preuzeli upravljanje zgradom veslačkoga kluba Iktus tako da klub u istom prostoru funkcionira kao i u svim godinama do sada. No, nema svježih informacija o tome je li bilo novih pregovora vlasnika (Saponije) s kupcima zgrade ili ne. 

"Lučka kapetanija izdala je Iktusu dopuštenje za korištenje splavi tako da je i taj problem riješen i mislim da će i to pridonijeti povratku u klub svih sportaša kojima je već bilo dosta kućnih treninga i trčkaranja oko kluba ili vožnje biciklom", rekao je predsjednik Veslačkoga kluba Iktus Daniel Srb. Dodao je kako je najavljeno da će se Veslačko prvenstvo Hrvatske održati u drugoj polovici rujna, a očekuje da bi se i prije toga moglo održati još poneko natjecanje kako bi se veslači motivirali i zadržali formu za neka bolja vremena za sport u cjelini. 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.