Hrvatski radio

Radio Osijek

Prođe li, Osijek u polufinalu s Istrom

19.12.2013.

16:39

Autor: Marin Bilandžić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U poluzavršnici Hrvatskog nogometnog kupa igrat će Slaven Belupo i Dinamo, dok će drugi polufinalni par činiti Istra 1961 i pobjednik četvrtfinalnog ogleda između Rijeke i Osijeka. Tko će to biti znat će se 12. veljače 2014.


Kako će izgledati polufinale odlučeno je na današnjem ždrijebanju u Zagrebu održanom pod ravnanjem predsjednika Povjerenstva za natjecanje Nevena Kolića.
Prema već ustaljenoj praksi, u ždrijebu su izravno sudjelovali predstavnici klubova sudionika polufinala pa je tako predstavnik Rijeke Srećko Juričić izvukao kuglicu s imenom Slaven Belupa kao domaćinom prve utakmice u prvom paru. Predstavnik Slaven Belupa Robert Kerovec na nagovor ostalih sudionika ždrijeba preuzeo je odgovornost te odredio svom klubu suparnika u polufinalu: izvukao je Dinamo.
Predstavnik Istre 1961 Đino Radolović potom je izvukao kuglicu s natpisom Rijeka/Osijek i time odredio domaćina prve utakmice drugog para polufinala.
Tako će se 12. ožujka 2014. godine u prvim utakmicama sastati u Koprivnici Slaven Belupo i Dinamo te pobjednik iz četvrtfinalnog ogleda Rijeka-Osijek protiv Istre 1961, a uzvrati su na rasporedu za 14 dana. Jedina je nepoznanica protivnik Istre 1961, a njega ćemo doznati nakon četvrtfinalnih utakmica između Rijeke i Osijeka od kojih se prva igra 4. veljače u Rijeci, a uzvrat 12. veljače u Osijeku. Ti susreti su odgođeni zbog europskih obveza riječkog prvoligaša.

Prva utakmica finala Hrvatskog kupa igrat ćer se 7., a uzvrat 21. svibnja 2014.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.