Hrvatski radio

Radio Osijek

Proglašeni najbolji atletičari u 2018. godini

14.02.2019.

14:29

Autor: Krunoslav Inhof

foto: Krunoslav Inhof / HRT

foto: Krunoslav Inhof / HRT

Foto: - / -

Najbolje atletičarke i atletičare za prošlu godinu proglasili su danas u Atletskom klub Slavonija Žito, predstavljeno je i izvješće o rezultatima u 2018. godini, a istaknuto je kako je ona bila najuspješnija u povijesti kluba.

Tijekom 2018. godine svojeno je sedam medalja na međunarodnim natjecanjima, postavljena su 3 nova državna rekorda, dok su atletičari "uzeli" 29 titula prvaka Republike Hrvatske. Potvrda je to da Atletski klub Slavonija Žito iz Osijeka iz godine u godinu podiže ljestvicu rezultata i uspjeha u svim kategorijama - istaknula je direktorica kluba Zvjezdana Tuma Pavlov: "Zadnjih par godina imamo dobre sezone, pojačavmo naše rezulate iz godine u godinu i plan za ovu je da sigurno budemo bolji nego prethodne. Dajemo sve na podmladak i zasad smo najbolji u kadetima i mlađim kadetima. Nastojat ćemo to postići i u junorskoj kategoriji", rekla je Tuma Pavlov i dodala kako su najveći planovi ponovno vezani uz dvostrukog olimpijca, prvaka i rekordera Hrvatske u skoku s motkom Ivana Horvata kako bi se postigla norma za Olimpijske igre u Tokiju.

Dugoročni planovi Ivana Horvata i jesu Olimpijske igre u Tokyu, no u prvom su planu ovogodišnja natjecanja: "Počeli smo dvoransku sezonu više manje s jednom ozljedom tako da smo u zimi imali malo manje natjecanja, ali ok je rezulat 5,63. Ljeto smo završili sa državnim rekordom. Nažalost nismo to nastavili u prevnstvu Europe u Berlinu, ali mislim da ćemo se ove godine malo iskupiti. Imamo Prvenstvo Europe u dvorani u Glasgowu 1. ožujka, a imamo i Svjetsko prvenstvo, što je malo kasnije nego inače koje će biti od 29. rujna do 6. listopada", rekao je Ivan Horvat koji je na današnjoj svečanosti proglašen najboljim atletičarom kluba za 2018. godinu.

Priznanja su još dobili: najbolji mlađi seniori Elija Valentić i Dario Prekl, najbolji juniori Nikolina Užnik i Borna Cik, najbolji mlađi juniori Barbara Vrhovac i Ivan Paravac, najbolji kadeti Lorena Faktor i Dominik Škorjanc, te najbolji mlađi kadeti Ivona Pipunić i Bruno Menrat.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.