Hrvatski radio

Radio Osijek

Prvenstvo Hrvatske u gimnastici za školska sportska društava

21.02.2019.

13:06

Autor: Krunoslav Inhof

foto: Krunoslav Inhof / HRT

foto: Krunoslav Inhof / HRT

Foto: - / -

Školski športski savez Osječko- baranjske županije domaćin je Državnoga prvenstva školskih sportskih društava Hrvatske u gimnastici za djevojčice i dječake osnovnih škola, a održava se u Sokolskom domu.

Nastupaju najuspješniji mali gimnastičari iz 21 županije s ukupno 35 ekipa, a Osječko - baranjsku županiju prdstavljaju 4 ekipe osnovnih škola Vladimira Becića i Svete Ane iz Osijeka, te Osnovne škole Matije Petra Katančića iz Valpova.

Na domaćinstvu natjecanja zahvalila se tajnica Školskog sportskog saveza Osječko-baranjske županije Mirna Rajle Brođanac: "Zaista se moramo zahvaliti Hrvatskom školskom sportskom savezu na izvrsnoj suradnji, Savezu koji nas prepoznaje i koji prepoznaje naš rad, a ovakvo jedno veliko domaćinstvo zasigurno je pokazatelj te suradnje. Moram se zahvaliti i Gimnastičkom društvu Osijek žito koji nas je ugostio u prekrasnom novom Sokol centru. Imamo 32 ekipe od Dubrovnika do Vukovara i zaista smo presretni što možemo ugostiti cijelu Hrvatsku."

Glavni tajnik Hrvatskog Školskog sportskog saveza Ivan Dujić istaknuo je kako ekipe uglavnom čine djeca koja inače treniraju ovaj bazični sport, a na natjecanju su predstavljali svoje osnovne škole: "Danas se okupilo 32 škole koje su pobjednici županijskih natjecanja, od čega je 18 ekipa djevojčica i 14 ekipa dječaka. U ekipi ima po petero djece što zajedno s njihovim voditeljima čini preko 200 sudionika natjecanja. Discipline u kojima se natječu su standardne gimnastičke: tlo, preskok, ruče i greda u ženskoj, te tlo preskok ruče i preča u muškoj konkurenciji", rekao je Dujić pohvalivši domaćine: "Osijek je izvrstan domaćin, a posebno nam je drago što se natjecanje održava u ovoj prekrasnoj novoj dvorani što je djeci poseban doživljaj."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.