Hrvatski radio

Radio Osijek

Prvenstvo Hrvatske u kickboxingu u subotu u Osijeku

02.06.2023.

14:20

Autor: Krunoslav Inhof

KBK "Sveti Duh" Osijek

KBK "Sveti Duh" Osijek

Foto: KBK / Sveti Duh

Prvenstvo Hrvatske u kickboxingu, u disciplinama full contact za juniore i seniore, te point fightingu za starije kadete, održat će se u subotu 3. lipnja u osječkoj sportskoj dvorani "JUG 2". Organizator natjecanja je kickboxing klub "Sveti Duh" iz Osijeka u suradnji s Hrvatskim kickboxing savezom.

Za državno prvenstvo ukupno je prijavljeno 164 natjecateljice i natjecatelja iz 37 kickboxing klubova. Svečano otvaranje natjecanja je u 9:45, a borbe počinju u 10 sati. Odvijat će se odvijati na jednom ringu i jednom tatamiju, a predviđeno je trajanje do 20 sati. Ulazak za sve gledatelje je slobodan tijekom cijeloga dana. Želja je kickboxing kluba "Sveti Duh" i Hrvatskog kickboxing saveza popularizirati ovaj sport i približiti ga mladima i ponuditi ga kao alternativu svim porocima današnjice.


Na državnom prvenstvu nastupit će brojni poznati, renomirani i trofejni hrvatski kickboxing borci jer se radi o izbornom natjecanju za ulazak u reprezentaciju koja će ove godine nastupiti na WAKO seniorskom svjetskom kickboxing prvenstvu koje će se u studenome održati u Portugalu. Nastupit će aktualni svjetski prvak u full contactu Nikica Radonić iz kickboxing kluba "Sveti Jure" iz Vrgorca, Marko Opšivač iz kickboxing kluba "Budokai" iz Rovinja koji je brončani s prošlog svjetskog prvenstva koje se održalo u Jesolu, Toni Ćatipović iz splitskog kickboxing kluba "Pit bull" je bivši europski prvak, Lucija Bilobrk također iz splitskog kickboxing kluba "Pit bull" je aktualna svjetska prvakinja u kickboxingu, kao i Ana Bajić iz splitskog kickboxing kluba "Mornar". Za kickboxing klub "Armus" iz Zagreba nastupit će i poznati hrvatski borac "Bare Knuckle" boksa (boksa golim šakama) Marko Martinjak i brojni drugi.


Iz kickboxing kluba "Sveti Duh" iz Osijeka, koji je domaćin ovoga natjecanja i jedan od najuspješnijih klubova Hrvatskog kickboxing saveza, nastupit će ukupno sedam natjecatelja. Najviše se očekuje od Borne Bilandžića koji je aktualni državni prvak u full contactu do 71 kg i treći s prošlog seniorskog svjetskog prvenstva u Jesolu u toj disciplini i toj kategoriji, kao i od Antonija Krajinovića koji je aktualni državni prvak u full contactu do 75 kg i također treći s prošlog seniorskog svjetskog prvenstva, ali u disciplini low kick do 75 kg.

Predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza Tomislav Bilandžić u Duelu Radio Osijeka

Galerija
Antonio Krajinović, Foto: KBK/Sveti Duh
Borna Bilandžić, Foto: KBK/Sveti Duh

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.