Hrvatski radio

Radio Osijek

Prvenstvo Hrvatske u sportskoj gimnastici u Gradskom vrtu

02.06.2023.

15:05

Autor: Krunoslav Inhof

Gimnastika u Gradskom vrtu

Gimnastika u Gradskom vrtu

Foto: Krunoslav Inhof / HRT Radio Osijek

Gimnastičko društvo Osijek-Žito i dvorana Gradski vrt ovoga od 2. do 4. lipnja domaćini su Prvenstva Hrvatske u svim programima sportske gimnastike koje će okupiti više od 500 gimnastičarki i gimnastičara iz 35 hrvatskih klubova, a među njima najbolje hrvatske gimnastičarke i gimnastičari.

Prvenstvo u petak poslijepodne otvaraju natjecateljice predvođene reprezentativkama Tijanom Korent, Tinom Zelčić, Sarom Šulekić. U subotu u prijepodnevnim satima na programu muški i ženski univerzalni program, te ženski slobodni program, a od 14 sati muški apsolutni program kadeta i mlađih juniora te od 17 i 15 seniora i juniora gdje će nastupiti i naši najbolji gimnastičari: aktualno olimpijsko srebro i novopečeni prvak Europe Tin Srbić, Osječanin Aurel Benović, zatim Jakov Vlahek, Mateo Žugec, Marko Jovičić i drugi. U ime organizatora poziv je uputio Vladimir Mađarević koji je napomenuo da je u nedjelju na redu kompletan obavezni program te muški slobodni. Natjecanja su raspoređena u obje dvorane Gradskoga vrta na način da će se gimnastičarke natjecati u "velikoj", a gimnastičari u "maloj" dvorani, a ulazak na sva natjecanja je slobodan.


Nedjelja gdje program starta od 9 sati, rezervirana je za kompletan obavezni program te muški slobodni na kojemu nastupa i Tin Srbić na preči: "Meni i mojim kolegama iz reprezentacije ovo Prvenstvo Hrvatske je posljednja provjera za Svjetski kup u Osijeku koji nas čeka već sljedećeg tjedna. Na Državnom ću probati novu vježbu, ne najjaču, ali s novim elementom na početku vježbe „Stalder Rybalko", koji sam i u prošlom olimpijskom ciklusu ubacivao u jače vježbe. Idem isprobati kako ide to na natjecanjima. Za sada na treninzima ide super. Nadam se da će i na PH sve proći kako treba. Veselim se Prvenstvu Hrvatske, prije svega jer mislim da je to jako važno za sve klince i mlade koji će nastupiti u Osijeku, ali i za popularizaciju gimnastike. Da mi koji smo tu već godinama i koji ostvarujemo najveće svjetske rezultate nastupimo na PH s njima i da im pokažemo da smo i mi iz istog mjesta krenuli kao i oni i da im se to kasnije u životu može vratiti s velikim rezultatima. Drago mi je da nastupima na PH mogu pokazati svima da sam još uvijek zapravo isti kao i svi oni", poručio je Tin Srbić. 

Vladimir Mađarević o PH i SK u gimnastici u DUelu Radio Osijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.