Hrvatski radio

Radio Osijek

Prvenstvo Hrvatske u sportskoj gimnastici u Osijeku

29.10.2021.

13:10

Autor: Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

Foto: - / -

Petstotinjak ponajboljih hrvatskih gimnastičara okupilo se ovoga vikenda u Osijeku na Prvenstvu Hrvatske muške i ženske sportske gimnastike. Drugu godinu zaredom domaćini su Gimnastičko društvo Osijek Žito i Grad Osijek.

"U Osijeku će se od petka do nedjelje naći 500-tinjak gimnastičarki i gimnastičara iz čak 33 hrvatska kluba. Gotovo sve što hrvatska gimnastika u ovom trenutku nudi", najavili su u programu Radio Osijeka Ivana Maltašić i Robert Selignman, predstavnici organizatora.

"Glavni je smisao državnog prvenstva nastup svih najboljih u nekoj zemlji. Mislim da je jako važno i za  naš sport i za mlade, ali i promidžbu grada domaćina. Popunili smo gotovo sve ugostiteljske i smještajne kapacitete i nadamo se da će se gosti i ubuduće vraćati u posjet Slavoniji i Baranji", kaže Ivana Maltašić, te naglašava kako je ulaz na natjecanje slobodan no poštivanje epidemioloških mjera obvezno.

"Grad Osijek podržava i potiče ovakva okupljanja, koja su, kako promocija sporta tako i turističke ponude", dodaje u ime Odsjeka za sport Grada Osijeka Robert Seligman.

Drugu godinu za redom Gimnastičko društvo Osijek – Žito i grad Osijek izabrani su kao domaćini Prvenstva Hrvatske muške i ženske sportske gimnastike.

Tako je nedavno odlučio Izvršni odbor Hrvatskog gimnastičkog saveza čime je osječki klub imenovan jednoglasno ponovnim organizatorom Prvenstva Hrvatske muške i ženske sportske gimnastike za 2021. godinu i to u apsolutnom, slobodnom i obaveznom programu za sve dobne skupine natjecatelja.

Natjecanje će okupiti najbolje vježbače muške i ženske sportske gimnastike i to od djece najmlađe dobi, pa do seniora hrvatskih gimnastičkih reprezentativaca i reprezentativki.


Prvenstvo u gimnastici - Maltašić&Seligman

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.