Hrvatski radio

Radio Osijek

Prvenstvo Hrvatske u supercrossu

13.09.2015.

14:44

Autor: Radio Osijek/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Osijek domaćin je Prvenstva Hrvatske u supercrossu - u mirisu oktana, blata i prašne sa staze koju su uredili članovi osječkog Motosporta publika će gledati ukupno osam utrka.

Na motocross stazi Adrenalini, nakon kvalifikacija za startna mjesta, poslijepodne se voze utrke u više klasa - a svakako najviše pozornosti plijeni nastup najboljih u A-ligi seniori u kojoj za Motosport nastupa deset vozača. Njihov najbolji adut - Dario Dumančić - Gumy bori se za treće mjesto u ukupnom poretku.
"Supercross je izuzetno zanimljiva disciplina koja se vozi motocross motociklima po zemljanoj stazi dužine približno 700 metara na kojoj se nalaze samo skokovi i zavoji. Ravnih dijelova uopće nema, što znači da vozači jedni druge pretječu ili u zraku ili u zavojima. U pravilu su skokovi veći i okomitiji neogo u motocrossu te postoje dvostruki i trostruki jumpovi", objašnjava glasnogovornik Motosporta Osijek Dražen Martinušić. 
Posebno atraktivni su mladi juniori koji se natječu već u dobi od 4-5 godina i prava su senzacija na ovakvim natjecanjima.
Motosport Osijek natjecanja u motociklizmu organizira od 2012., u travnju ove godine bili su domaćini Prvenstva Hrvatske u supermotu i skuterima, a sada su prvi puta uredili i motocross stazu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.