Hrvatski radio

Radio Osijek

Prvi Peruanac u povijesti 1. HNL igra za NK Osijek

27.11.2021.

15:13

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: NK Osijek

Foto: NK Osijek

Foto: - / -

Osijek je na svojim službenim internetskim stranicama objavio kako je potpisao ugovor s 19-godišnjim Peruancem Didierom Jeanpiereom la Torreom. S Bijelo-plavima je potpisao ugovor na tri i pol godine, do ljeta 2025.

La Torre je krilni napadač, koji može igrati na obje strane, a dolaskom u Osijek je postao prvi peruanski nogometaš u jednom od klubova Prve HNL.
Nogometnu karijeru je počeo u Alianza Limi, najpoznatijem peruanskom klubu. Po dolasku u Europu boravio je u nizozemskom Emmenu, a sada se odlučio za dolazak u Osijek s kojim je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine.
"Zanimljiv nam je bio jer je u svojoj generaciji, peruanskoj reprezentaciji do 20 godina, najkvalitetniji igrač. Istaknuo se na južnoameričkom prvenstvu do 17 godina. Tražio je novi izazov, a mi vjerujemo da se može kvalitetno nametnuti kod nas i postati standardni igrač naše prve momčadi", rekao je trener Osijeka Nenad Bjelica koji je ukratko opisao Peruanca. La Torre je krilni napadač koji može igrati i na desnoj i na lijevoj strani, nastavio je Bjelica: "Iznimno je hitar i brz, a uz to je i dobar strijelac. Vidim da je dobrog karaktera te je u svakom pogledu velika nada peruanskog nogometa. Vjerujem kako će se brzo i dobro adaptirati na naš klub. U početku će sigurno više šansi dobiti u Osijeku II, neko vrijeme će mu ipak trebati za prilagodbu, tako da ćemo ga koristiti u B momčadi. Ako se već na proljeće nametne, naravno da ćemo ga koristiti i na prvoligaškim utakmicama."

Novi daroviti ofenzivac Bijelo-plavih iskazao je zadovoljstvo dolaskom u Gradski vrt. "Jako sam sretan što sam došao u Osijek, vidim da je riječ o ambicioznom klubu i sredini koja je kroz godine razvila mnoge kvalitetne igrače. Osjećam se dobro, sretan sam što ću moći trenirati na visokoj razini i želja mi je nastaviti razvijati svoje igračke kvalitete i pritom pomoći momčadi", rekao je La Torre, koji će pravo nastupa imati tek u proljetnom dijelu sezone. Do tada mu slijedi proces prilagodbe na novo okruženje i nove suigrače, ali i period u kojem će kroz treninge moći pokazivati svoje igračke kvalitete. "Volim igrati kao desetka, ali mogu igrati i na oba krila. U čemu sam najbolji? Ne volim govoriti o sebi, ali ako baš moram, mislim da sam kvalitetan u igri jedan na jedan. Uz to imam i puno povjerenja u svoj udarac. Ali sve to moram pokazati na travnjaku. Želja mi je što prije doći na razinu ove momčadi i pokazati svoje igračke kvalitete", istaknuo je novi član Bijelo-plavog tima.

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.