Hrvatski radio

Radio Osijek

Prvo po finale...

17.04.2013.

09:52

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U konkurenciji od ukupno 200 gimnastičara najbolji će hrvatski natjecatelji pokušati izboriti finale na prvenstvu Europe u Sportskom kompleksu Olympisky u samom središtu Moskve.

Članovi hrvatske gimnastičke vrste od danas (17.) do 21. travnja nastupaju na Europskom gimnastičkom prvenstvu. Hrvatsku će u Moskvi predstavnljati sedmero natjecatelja, šest gimnastičara i jedna gimnastičarka.
Robert Seligman, Filip Ude, Marijo Možnik, Andrej Korosteljev, Leonardo Kušan i Kristijan Vugrinski nastupaju danas u kvalifikacijama, dok će jedina ženska predstavnica Tijana Tkalčec u borbu za finale dan kasnije.
S gimnastičarima su u pratnji treneri Igor Križimski, Vladimir Mađarević i Tigran Gorički, suci Dunja Lederer, Mario Vukoja i Damir Fotak, dok je vođa puta i trener Saša Solar.

Robert je odradio uspješan "podijum trening". Na generalnoj probi uoči nastupa na EP stabilno je odradio svoju vježbu startne ocijene 16.400. Osjeća se dobro i spreman iščekuje nastup. Moram priznati da je konkurencija na konju najjača. Osim Roberta i Filipa Udea za finale i medalju ima ozbiljnu šansu najmanje 15-ak vrhunskih konjaša što pokazuje da je konj s hvataljkama europska disciplina. Robertu neće biti nimalo lako no ako bude vježbao kao jučer i uz malo sportske sreće računamo na plasman u finale, a onda i borbu za medalje” - Iz Moskve je poručio Robertov trener, Vladimir Mađarević.

Robert koji ima brončanu europsku medalju iz 2008. lovi šesto europsko finale od 14 sati, po hrvatskom vremenu, kada na parteru nastupa i drugi Osječanin 16-godišnji Andrej Korostoljev, prošlogodišnji brončani europski junior.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.