Hrvatski radio

Radio Osijek

Prvog dana natjecanja izborena četiri finala

18.05.2017.

19:22

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvoga dana natjecanja gimnatičkog Grand Prix Osijek Žito Challenge kupa svi hrvatski gimnastičari uspjeli su izboriti finala na svojim spravama. Robert Seligman i Matija Baron na konju s hvataljkama, a Ema Kajić i Tijana Tkalčec na preskoku.

Jedini osječki gimnastičar na ovome natjecanju Robert Seligman vrlo je zadovoljan svojim nastupom u kvalifikacijama jer se ocjenom 14.300 u subotnje se finale plasirao kao prvi: "Zadovoljan sam nastupom iako je bilo malih greškica. Odradio sam kvalifikacije s nešto slabijom početnom ocjenom kako bih bio sigurniji jer sam bio pod velikim pritiskom. Rekao sam kako do sada imam osvojena druga i treća mjesta u Osijeku, te da želim pred domaćom publikom osvojiti i zlato. U finalu ulazim sa svojim najjačom vježbom bez ikakvih kalkulacija", poručio je Seligman.

Nakon natjecanja je vrlo zadovoljan bio i Matija Baron koji je finale izborio kao 6. s ocjenom 13.950: "Vrlo sam zadovoljan nastupom, iako je moglo biti i bolje. Sada kada sam ušao među 8 moram reći kako je sve moguće, pa i doći do medalje."

Plasmanom u finala preskoka zadovoljne su i djevojke. Kao 6. s ocjenom 13.550 izborila ga je Tijana Tkalčec, a Ema Kajić kao 8. (13.175). Tijana Tkalčec se vratila natjecanjima nakon dvogodišnje pauze zbog ozljeda i bolesti: "Jako sam zadovoljna svojim povratkom u gimnastiku nakon dvije godine odsutstva. Puno se bolje sad osjećam, lakše mi je skakati i izuzetno sam zadovoljna što se to vidi na mojim skokovima i ocjenama i puno mi znači što sam sad čak i bolje odskakala nego u Kopru i što sam ušla ovdje u finale. Ipak je ovo Osijek, ipak je ovo domaća publika, domaći teren i to me posebno veseli", rekla je Tkalčec.

U borbu za medalje će i Riječanka Ema Kajić i to nakon osmog mjesta u kvalifikacijama (13,175): "Ovo mi je treće finale u Osijeku. Dobro sam napravila skokove, ali može to i bolje. Pogotovo moram biti bolja ovdje, ipak mi je ovo najdraži Svjetski kup, ovdje najviše volim nastupati. Jednostavno, Osijek ima i najbolju atmosferu i najbolju organizaciju".

Najbolji preskok danas imala je svježa europska medaljašica, Mađarica Boglarka Devai (14,125), na dvovisinskim ručama suce je najviše oduševila Ruskinja Anastasija Iljankova (14,300), muški parter pripao je njezinom sunarodnjaku Kirilu Prokopevu (14,600), a ruče Audrysu Ninu Reyesu iz Dominikanske Republike (14,400).

Finala na parteru, konju s hvataljkama i ručama u muškoj, te preskoku i na dvovisinskim ručama u ženskoj konkurenciji su na rasporedu u subotu.

U petak, drugoga dana kvalifikacija u muškoj konkurenciji finala će pokušati izboriti naši Marijo Možnik i Tin Srbić na preči, Ana Poščić na parteru i Ana Đerek na parteru i gredi. Kvalifikacije će se održati još u muškoj konkurenciji na preskoku i karikama u kojima Hrvatska nema predstavnika.

Kvalifikacije u petak u dvorani Gradskom vrtu počinju od 15 sati, a ulazak je slobodan. Pojedinačna ulaznica za subotnje ili nedjeljno finale je 25 kuna, a komplet ulaznica za oba dana košta 40 kuna. Ulaznice se mogu nabaviti na entrio.hr ili na samom ulazu u Gradski vrt.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.