Hrvatski radio

Radio Osijek

Rekordan broj prijava za osječki DOBRO World Cup

04.05.2021.

12:25

Autor: Radio Osijek/TM

Rekordan broj prijava za osječki DOBRO World Cup

Rekordan broj prijava za osječki DOBRO World Cup

Foto: - / -

Nešto više od mjesec dana ostalo je do 12. izdanja osječkog gimnastičkog turnira DOBRO World Cup koji će u dvorani Gradski vrt biti održan od 10. do 13. lipnja, a za koji je stigao rekordan broj prijava gimnastičarki i gimnastičara iz Europe i ostatka svijeta.

Većini će sportaša to biti posljednje ozbiljno natjecanje prije Olimpijskih igara u Tokiju, a među onima koji će se boriti za odličja bit će i najbolji hrvatski gimnastičarke i gimnastičari poput Ane Đerek, Tijane Korent, Tina Srbića, Filipa Udea te osječkih aduta Roberta Seligmana i Aurela Benovića.

"Iznenadio nas je velik broj prijavljenih zemalja, veći nego ikada do sada. Očito je stvorena kritična masa potrebe za natjecanjima, jer se gimnastičari nemaju prilike natjecati na takvom nivou. U preliminarnoj najavi imamo rekordan broj prijava iz cijeloga svijeta, a riječ je otprilike o 500 sudionika ukupno i 230 sportaša, što mislim da je jako dobar podatak za turističku zajednicu", izjavio je sportski direktor osječkog DOBRO World Cupa Vladimir Mađarević.
Prošlogodišnje izdanje ovog natjecanja zbog epidemiološke situacije moralo je biti odgođeno, a ovogodišnji će se turnir od dosadašnjih razlikovati pri organizaciji pratećih događaja ususret Svjetskom kupu, kao što je već poznata "Najduža špaga na svijetu", koja će se odvijati diljem Hrvatske, u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Splitu, Zadru i Rijeci.
Također, zbog protuepidemijskih mjera u dvoranu neće biti dopušten ulaz gledateljima, koji su godinama punili tribine i stvarali ugodno i poticajno ozračje za natjecatelje, a posebno za hrvatske predstavnike. Svi će oni finalna natjecanja moći pratiti u prijenosu na Hrvatskoj televiziji.
"Smatram da je najvažnije da napravimo jako dobru produkciju u dvorani Gradski vrt i da slika ode u cijeli svijet te da se skoncentriramo na taj sportski dio koji će biti temeljni nositelj promocije našeg grada, naše regije i svega onoga što mi predstavljamo", zaključio je Mađarević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.