Hrvatski radio

Radio Osijek

19:19 / 22.02.2020.

Autor: HINA

Robert Seligman ozlijedio prst na Svjetskom kupu

Seligman i trener Mađarević; foto: sport hrt.hr

Seligman i trener Mađarević; foto: sport hrt.hr

Foto: - / -

Hrvatski gimnastičar Robert Seligman ozlijedio se u finalu konja s hvataljkama na Svjetskom kupu u Melbourneu Osječanin se već na startu vježbe ozlijedio, stradao mu je prst ruke zbog čega nije mogao završiti vježbu i sa 7,200 bodova zauzeo je 8. mjesto.

"Na žalost, dogodila mi se po prvi put u karijeri ozljeda unutar vježbe. Moram reći da sam se vrlo dobro osjećao prilikom nastupa u finalu. U finalu sam htio nastupiti s pojačanom vježbom u odnosu na onu iz kvalifikacija. Dobro sam se zagrijao, kao prvi sam nastupio, krenuo sam vrlo dobro, s dva 'spindla' i kada sam krenuo na jednu hvataljku, napravio sam gotovo do kraja element, ali skliznula mi je ruka. Prilikom pada, zapetljao mi se prst oko hvataljke i kada sam pao dolje, vidio sam da je totalno prst bio dislociran, 'ispao'...', rekao je Seligman pa nastavio:

"Ne znamo još je li lom. Liječnici su namjestili prst u vrlo kratkom vremenu, bandažirali... U ponedjeljak ćemo doći u Hrvatsku i odmah ćemo napraviti snimku. Ovdje je doktor rekao da mu se čini da je prst dosta kompaktan bio poslije, iako je jako ružno izgledalo, ali to se događa u sportu. Na moju sreću, nije mi se dogodilo ranije nego sada na početku jedne sezone sa skoro 34 godine. Siguran sam da ću se vrlo brzo rehabilitirati. I s puno težim ozljedama sam trenirao tako da se nadam da ću za 2,5 tjedna ipak nastupiti na Svjetskom kupu u Bakuu pa odmah zatim i u Dohi. Ali, najvažnije je da ovo što prije zaliječimo zato što je Europsko prvenstvo krajem svibnja', kazao je Robert Seligman.

Zlato na konju s hvataljkama u Melbourneu je osvojio Amerikanac Stephen Nedoroscik sa 15,400 bodova, srebrni je Iranac Saeedreza Keikha (15,033), a brončani Japanac Kohei Kameyama (14,833).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.