Hrvatski radio

Radio Osijek

Robert Seligman u finalu Svjetskog kupa u Dohi

25.03.2016.

09:19

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Član Gimnastičkog društva Osijek-Žito Robert Seligman ostvario je najveću ocjenu u kvalifikacijama u vježbi na konju s hvataljkama na drugom Challenge cupu sezone koji se održava u Dohi .

Bio je to prvi međunarodni Seligmanov nastup ove godine nakon što je zbog ozljede ramena propustio prvo natjecanje u Bakuu, a dobio je najvišu ocjenu kvalifikacija 15.350. Drugo mjesto u kvalifikacijama na konju s hvataljkama osvojio je Armenac Harutyun Mer Dinyan (15.200), a treći Azerbajdžanac Oleg Stepko (15.100). Na konju s hvataljkama nastupio je i član Inove Gim Renato Prpić, koji je zauzeo 20. mjesto s ocjenom 13.200. Renato je odlično odradio vježbu sve do samoga kraja, no prije "saskoka" je pao te neće nastupiti u finalu.

Od ostalih hrvatskih gimnastičara u finalu u subotu nastupiti će Marijo Možnik koji je u kvalifikacijama na preči osvojio peto mjesto s ocjenom 14.750, a u finale se nije plasirala Ana Đerek koja je u kvalifikacijama bila 10. na gredi (13.300) i 30. na dvovisinskim ručama (9.650).

Drugi član Osijek-Žita Tomislav Marković nije nastupio u Dohi zbog ozljede.

Finale na konju s hvataljkama je u petak poslijepodne.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.