Hrvatski radio

Radio Osijek

S Ade Ciganlije Iktusovci donijeli pet medalja

23.05.2016.

15:23

Autor: Radio Osijek/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iktusovi su veslači iz Beograda s tradicionalne međunarodne regate Trofej Beograda, održane protekloga vikenda, donijeli su pet medalja .

Braća Lončarić osvojila su zlato u juniorskom dublu. Iako su mlađi juniori (JMB), ostvarili su najbolji Iktusov rezultat u Beogradu i to u konkurenciji starijih juniora (JMA). Arija Cvitanović osvojila je srebro u skifu mlađih juniorki, a do brončanih medalja doveslali su dvojac bez kormilara Iktus/Jarun (Krešimir Forjan/Marin Maletić) i četverac na pariće u kojem su uz veslače iz dvojca bili i Dino Steiner te Ivan Ante Grgić. U svojoj veteranskoj kategoriji zlato je osvojio Iktusov Željko Betlehem. O plasmanu ostalih Iktusovih posada možete pročitati na njihovim mrežnim stranicama.
U subotu i nedjelju, 21. i 22. svibnja 2016., na Savskom jezeru (Ada Ciganlija) održana je
Tradicionalna Beogradska internacionalna regata – Trofej Beograda, s poviješću dugom više od tri desetljeća, održana je na Savskom jezeru (Adi Ciganliji). Regata je pored svih klubova iz Srbije okupila i brojne posade iz Hrvatske, Mađarske, Bugarske i Turske. Ova regata, koju s velikim uspjehom organizira Veslački savez Srbije bila je još jedna prilika da ljubitelji veslanja uživaju u svim čarima veslačkog sporta.
Beogradska međunarodna regata – Trofej Beograda rasla je iz godine u godinu zauzevši značajno mjesto u kalendaru međunarodnih veslačkih natjecanja. Po broju prijavljenih sudionika i posada ovogodišnja regata bila je jedna od najmasovnijih budući da se za odličja na Adi borilo 329 posada s više od 500 natjecatelja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.