Hrvatski radio

Radio Osijek

Seligman i Korosteljev u finalu Ostrave

24.11.2012.

19:39

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Robert Seligman je nakon kvalifikacija u češkoj Ostravi posljednjem ovogodišnjem Svjetskom gimnastičkom kupu zauzeo prvo mjesto s ocjenom 15.050. Tomislav Marković trenutačno drži drugo mjesto na svjetskoj rang ljestvici najboljih parteraša gdje će navjerovatnije i ostati unatoč slabijem nastupu u kvalifikacijama.

Robert Seligman je nakon kvalifikacija u češkoj Ostravi posljednjem ovogodišnjem Svjetskom gimnastičkom kupu zauzeo prvo mjesto s ocjenom 15.050. Seligman je prošli vikend uzeo srebro na Prvenstvu Hrvatske,  a dobar plasman na Challenge Cupu u Ostravi osigurat će mu jedno od prva četiri mjesta na svjetskoj ljestvici najboljih vježbača na konju s hvataljkama (trenutačno je peti) što će mu slijedeće godine omogućiti nastup na pozivnim A trunirima. Prvi takav turnir na rasporedu je već sredinom ožujka sljedeće godine u francuskom La Roche Sur Yonu gdje će snage odmjeriti finalisti ovogodišnje Olimpijade te četvorica najboljih sa svjetske rang liste.

 

 

Tomislav Marković trenutačno drži drugo mjesto na svjetskoj rang ljestvici najboljih parteraša gdje će navjerovatnije i ostati unatoč slabijem nastupu u kvalifikacijama. Nakon odličnog nastupa na Prvenstvu Hrvatske prošli vikend gdje je osvojio čak 3 medalje, njegova je vježba bila nešto slabija s ocjenom 13.950 i 12. mjestom u kvalifikacijama. Srećom to ne mijenja činjenicu da će Tomislav sezonu završiti kao jedan od najboljiih gimnastičara na tlu što I njemu otvara vrata pozivnih A turnira u 2013. godini.

 

 

Andrej Korosteljev je bio 4. u kvalifikacijama. Andrej je podjelio 4. mjesto s japanskim gimnasticarom, a prvo mjesto zauzeo je svjetski prvak Grk Kosmidis. Andrej s japancem dijeli i najvecu startnu ocijenu (16.00) u kvalifikacijama tako da se od Andreja u sutrašnjem finalu možemo nadati medalji.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.