Hrvatski radio

Radio Osijek

Seligman i Marković u vrhu svjetske gimnastike

27.11.2012.

08:42

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Robert Seligman i Tomislav Marković članovi osječkog Gimnastičkog društva Osijek – Žito, na kraju sezone, na posljednjem natjecanu svjetskog kupa u češkoj Ostravi potvrdili su plasman među najbolje svjetske gimnastičare.

Seligman je do kraja iskoristio mogućnost da se sa dobrim nastupima nametne za pozivne A turnire sljedeće godine. Nakon pobjede u kvalifikacijama u finalu je zauzeo četvrto mjesto na konju s hvataljkama. Ispred njega bili su Bjelorus Likhovitsky, Belgijanac Truyens i Japanc Kakitani. Pravo nastupa A turnirimna imaju samo četvorica iz Svjetskoga kupa te najboljih osam sa posljednjih Olimpijskih igara. Marković, nije ušao u u finale, ali je zahvaljujući dobrim nastupima tijekom sezone uspio zadržati drugo mjesto u ukupnome poretku što mu također osigurava nastup na A turnirima sljedeće sezone. Nova gimnastička pravila obojici im idu na ruku. Seligman neće više morati završavati vježbu s nogama pod kutom od 45 stupnjava, a FIG-a je zabranila i, uvjetno, rizična bacanja na glavu na parteru koja je Marković rijetko koristio. Oba gimnastička detalja na konju s hvataljkam, i na parteru, davala su njihovim protivnicima desetinke više u ocjenama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.