Hrvatski radio

Radio Osijek

Seligman, Kušan i Đerek danas u finalima .

19.09.2015.

12:06

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvoga dana natjecanja "GP Osijek-Žito Challenge Cupa 2015." u dvorani Gradski vrt subotnje finale izborilo troje hrvatskih gimnastičara (Robert Seligman i Leonardo Kušan na konju s hvataljkama, te Ana Đerek na preskoku), jučer su im se priključili Marijo Možnik na preči i Ana Đerek na parteru.

Njihova su finala na rasporedu u nedjelju, posljednjeg dana natjecanja. Marijo Možnik je na preči završio četvrti s ocjenom 14,400, a ispred njega su završili Japanac Hidetaka Miyachi te Brazilci Caio Campos Souza i Arthur Oyakawa Mariano. Možnik je nakon nastupa bio neugodno iznenađen ocjenom i smatra kako je zakinut za najmanje tri desetinke. Za finale je najavio borbu za medalju. Ana Đerek je nakon finala preskoka izborila i finale na parteru. U kvalifikacijama je bila peta s ocjenom 13,050, dok je druga naša predstavnica, Ana Poščić  s ocjenom 12,450 završila na 13. mjestu. Na gredi su nastupile Karmen Koljanin, koja je završila 18., te Dina Madir 27.

Današnji, prvi finalni dan, od 16 sati u Gradskome vrtu za odličja će se boriti Robert Seligman i Leonardo Kušan na konju s hvataljkama, te Ana Đerek na preskoku. Organizatori za gledatelje organiziraju poklone i nagradne igre, a za najmlađe Hrvatski olimpijski odbor organizira Olimpijski gimnastički park. U sklopu događanja, posjetitelji će moći sudjelovati u školi gimnastike u suradnji s Gimnastičkim društvom Osijek-Žito, gdje će najmlađi gimnastičari demonstrirati osnove gimnastike. Događanju će se pridružiti i proslavljeni Olimpijci veslači Damir Martin, David Šain i Marijo Vekić koji će se također okušati u gimnastičkim vještinama, te tenisačica Donn Vekić.

Ulaznice se mogu kupiti online ili na pet prodajnih mjesta koja su raspoređena u Osijeku, Đakovu i Slavonskom Brodu. Ulaznice će se moći kupiti i ispred dvorane Gradski vrt, a prodajna se mjesta otvaraju od 15 sati. Cijena ulaznice je 20 kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.