Hrvatski radio

Radio Osijek

Seligmanov uspjeh karijere - viceprvak je Europe

12.08.2018.

20:25

Autor: Radio Osijek/HGS/TM

Foto: Press HGS

Foto: Press HGS

Foto: - / -

Hrvatski gimnastički reprezentativac Robert Seligman osvojio je srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u Glasgowu. U današnjem finalu konja s hvataljkama bez greške je odradio vježbu koju je radio i u kvalifikacijama te s ocjenom 14.866 osvojio drugo mjesto.

Drugoplasirani je bio i Slovenac Sašo Bertoncelj koji je imao istu ocjenu kao i Seligman, sa startnom ocjenom 6.1 te ocjenom izvedbe 8.766. Europski je prvak postao Irac Rhys McClenaghan koji je za svoju vježbu dobio 15.300 bodova.
Europsko srebro najveća je medalja u karijeri Roberta Seligmana, nakon osvojene bronce na Euru u Lausanni 2008. godine, te dviju srebrnih medalja na Mediteranskim igrama 2013. i 2018.
„Stvarno, deset godina sam čekao na još jednu europsku medalju. Sada je bila nešto sjajnija pošto je 2008. bila bronca. Mislim, apsolutno zasluženo. Već imam osam finala na europskim prvenstvima. Konstantno sam tu. Već četrnaest godina sam u samom europskom i svjetskom vrhu. Vjerojatno se ona poslovica „Tko čeka, taj i dočeka“ tako sad meni desila. Stvarno sam sretan jer sam ove godine u odličnoj formi, baš sam nekako tempirao od prvenstva Hrvatske kada sam pobijedio, potom srebro na Mediteranskim igrama, sada srebro na Europskom prvenstvu… Stvarno sve ide fantastično, onako po planu kako sam i htio. Ove godine je baš vježba sjela, koncepcija vježbe i način pripreme i psihološka priprema… Sve je sjelo onako kako treba i želim sad to samo podizati sve više i više jer vrlo brzo, za dva mjeseca, doći će nastup na Svjetskom prvenstvu u Dohi i već se okrećem tome. Jako sam ponosan i sretan jer sam uložio puno truda i rada u ovo. Svakodnevno treniram po pet-šest sati, i naravno, kada si uporan, i ne odustaješ nikada, kad-tad dođe na naplatu i kad-tad se uspiješ popeti na postolje i ostvariti svoje snove. Ponosan sam što sam očiti primjer onoga da jednostavno treba biti uporan, treba sanjati, a onda se ponekad snovi i ostvare“ iskreno je nakon osvajanja srebra izjavio Robert Seligman.
Drugi hrvatski predstavnik u današnjem finalu, Filip Ude, osvojio je šesto mjesto (14.000) odradivši nešto lakšu vježbu od one u kvalifikacijama.
„Nisam se osramotio onako kako znam, ali vježba je na početku loše krenula. Nešto je loše krenulo. To mi se nikad nije desilo. Tri puta sam ponavljao isti element. Krenem. Nije išlo. Kao da mi netko leđa zadržava. Zakočio sam se gore. Jednostavno nije išlo. Krenem. Ne ide. Krenem. Ne ide. Treći put krenem. Ne ide. I onda sam preskočio taj element i nisam išao cijelu vježbu. Mislim, generalno sam zadovoljan jer nisam pao. Šesti sam. Još sam među najboljima i to mi je samo poticaj za daljnji rad“, osvrnuo se na svoj nastup u finalu Filip Ude.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.