Hrvatski radio

Radio Osijek

Slaba prodaja ulaznica - reduciran glazbeni program

29.07.2015.

11:26

Autor: Tatjana Mautner

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tri tjedna prije XVI. Pannonian Challengea organizatori su objavili kako su zbog slabe prodaje ulaznica bili prisiljeni otkazati nastup nekih glazbenika, poput Urban&4 i Sassje. U međuvremenu su snižene i cijene ulaznica za novi glazbeni program.

Kako je objavljeno na mrežnoj stranici Pannoniana koji se u Osijeku održava od 19. do 23. kolovoza, novi glazbeni program je redizajniran i prilagođen financijskim mogućnostima. No, dolazak jednog od najcjenjenijih elektronskih umjetnika s Balkana Kirila Djaikovskog te Vanillaz i Hladnog piva nije upitan.
Za glazbeni dio priredbe bio je zadužen Luminis iz kojeg priznaju da nisu uspjeli prodati dovoljan broj ulaznica kako bi ponuđeni program opstao, a Igor Mlinarević razloge nalazi u lošoj gospodarskoj situaciji i velikom broju iseljenih mladih ljudi iz Osijeka i okolice.
Zbog teškoća u poslovanju došlo je do situacije da partner ne može odraditi najavljeni lineup, pa je udruga Pannonian preuzela na sebe realizaciju glazbenog dijela u djelomično prilagođenoj verziji. Trudili smo se da najavljeni line-up ne gubi previše u kvaliteti, a da zabava i dalje ostane na visokoj razini“, kaže predsjednik udruge Pannonian Zdenko Liška. „Žao nam je što je došlo do ove situacije i ovim putem ispričavamo se svima te molimo publiku da nas razumije i pomogne u ovim trenucima jer nas očekuje najbolji Pannonian Challenge do sada“, poručuje Jurica Barać, voditelj projekta.

Novi program koncerata
Srijeda: DJ Omer / Kazamat – ulaz besplatan
Četvrtak: DJ Umbo, Vanillaz, Phill & Dansmore
Petak: DJ Ascallon, Kiril Džajkovski, DJ Eddy Ramich
Subota: Die Hausers, Debeli Precjednik, Hladno pivo, DJ do jutra
Nove cijene ulaznica
Srijeda: besplatno
Četvrtak: sport: 30kn, koncerti: 50kn
Petak: sport: 30kn, koncerti: 70kn
Subota: sport: 30kn, koncerti: 50kn
Festivalska ulaznica u pretprodaji stoji 150 kuna, na samom Pannonianu 175 kuna, dok se trodnevna sportska ulaznica može kupiti za 70 kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.